Cake, koekjes en taart, heerlijk!

Cake, koekjes en taart, heerlijk!

Als ik wel eens vertel, dat ik cake, koekjes en taart lekker vind en dat pannenkoeken mijn lievelings eten is, kijken mensen me heel gek aan. “Jij?”  Slank als ik ben, denkt iedereen toch al gauw, dat ik alleen maar blij word van rauwkost en magere kipfilet, het tegendeel is waar! Ook ik heb mijn guilty pleasures. De komende kersttijd is voor mij een periode, waar ik volop geniet van het spijsbrood, de roomboter kerstkransjes of de oliebollen, want ook daar houd ik van.

Het gaat om de balans
Oké, ik geef toe, dat zwaarlijvigheid bij mij in de familie niet genetisch is aangelegd. Zowel mijn vader als mijn moeder, allebei ver over de tachtig, zijn nog goed op gewicht en ook mijn beide broers, inmiddels ook al vijftigers, zijn slank. Toch heeft het met meer te maken, dan met genetisch geluk alleen. Ik snoep, maar hou daarin maat en nog veel belangrijker: ik beweeg voldoende en hou de afwisseling in de gaten. En denk nou niet, dat ik de deur van de plaatselijke sportschool plat loop, want er is sinds oktober dit jaar een sportschool in het Dorpshuis en daar ben ik tot nu pas 1x geweest 😉

Bladeren harken, is ook sporten
Wat ik wel doe, is bezigheden in en om het huis aanwenden als sportieve (pauze) activiteit. Na een paar uur bureauwerk, is even een loopje naar de brievenbus (200 meter vanaf ons huis) met een volle grijze of oranje bak, ook gewoon sporten. Even het gras bladervrij maken, of de oprijlaan vegen ook. En tussen een paar honderd bomen wonen, is geweldig natuurlijk, maar weet je hoeveel bladeren die verliezen in de herfst? Daar komt geen einde aan!

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?
Als je minder sportief bent, of je hebt zelfs een hekel aan sporten, hou het dan klein en dicht bij jezelf. Sporten is eigenlijk niet meer dan bewegen met een bepaalde minimale hartslag van ongeveer 70% van je maximum. We gaan even de theorie in. Hoe weet je, wat jouw 70% is? Neem 220 minus je leeftijd en deel die waarde door 70. In mijn geval: 220-58= 162 x 70/100 = 113 slagen per minuut. Die hartslaghoogte bereik je al snel als je gematigd intensief beweegt. Bijvoorbeeld een wandelingetje met de hond, of een loopje naar de plaatselijke supermarkt. Of pak wat vaker de fiets als je ergens naar toe moet. Of doe een huishoudelijke klus ☹

5 tips voor op kantoor

1. Loop eens naar de koffiemachine op een andere etage. Kom je ook nog eens andere collega’s tegen!
2. Neem de trap in plaats van de lift
3. Laat je printafdruk verzenden naar een printer aan het einde van de gang
4. Maak een lunchwandeling in de omgeving van het kantoor
5. Organiseer een stappen challenge met je collega’s en geef zelf het goede voorbeeld

Zie je? Maak het niet moeilijker dan nodig is.
Wat is jouw ultieme kantoortip in het kader van bewegen? En wat ik jouw guilty pleasure?

 

 

 

 

Comments are closed.

Share This