Doe de werkplek check

Als Nederlanders zijn we Europees kampioen zitters en dat is geen prijs om trots op te zijn. Veel tijd wordt zittend doorgebracht op kantoor, achter het bureau of andere werkplek. En thuis zitten we vaak ook nog eens veel! Voorkomen van klachten, is beter dan genezen van verzuim

Doe de werkplek check

We zitten veel en vaak. Medewerkers werken doorgaans 2 à 3 dagen per week vanuit huis en ook daar is een goed ingerichte werkplek en een gezonde werkhouding belangrijk.

Wat is ook al weer de ideale zithouding en zithoogte? En waar moet ik op letten op mijn werkplek op kantoor?

Hoe kun je voorkomen dat je medewerkers klachten aan arm, nek en schouders ontwikkelen door een verkeerde werkhouding? Alle items onder het thema GEZOND WERKEN zetten in op het vergroten van kennis omtrent goed zitten en een goede werkhouding. Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd!

Ergonomisch zitten

Onze houding- en bewegings-deskundige onderzoekt de werkplek van je medewerkers een geeft hen ergonomisch advies op maat over (werk)houding, instelling van de stoel of het bureau. Ze gaan zelf ervaren wat een goede werkhouding voor hen is en welke invloed hun werkplek en werkhouding hierop heeft.

Een vitale nek ook op je thuiswerkplek

Werkhouding

Komen medewerkers wel eens met vragen over hun werkplek of over hun zithouding? Geven ze wel eens aan, dat ze last hebben van rugpijn of nekklachten? De werkplek check maakt deze onderwerpen bespreekbaar. Een vroegtijdige interventie is daardoor haalbaar, zodat klachten voorkomen worden en er op termijn kosten worden bespaard.

Interesse in een werkplek check?

Interesse om één of meerdere van deze workshops of activiteiten in te zetten tijdens een vitale dag, een vitale week of een vitale jaarkalender? Inspiratie nodig? Neem een kijkje in de VitalityatFirst Inspiratietour. Een werkplekcheck vindt plaats op de werkplek van de medewerker en is dus altijd maatwerk!

We nemen hierbij tevens de gehele planning en organisatie voor je uit handen. Zelfs de aanmeldingen verlopen via ons online boekingssysteem, lekker gemakkelijk en efficiënt!

De voordelen van een werkplek check

meer inzicht in de werkhouding
meer inzicht in de zithouding
werkplek informatie op maat
voorkomt KANS klachten