Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is het boeien en binden van medewerkers

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers staat bij veel organisaties hoog op de beleidsagenda. Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Het zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim. Ook de overheid stimuleert duurzame inzetbaarheid. Maar hoe vergroot je de inzetbaarheid van medewerkers in de praktijk? Ons aanbod aan themaworkshops vind je terug in de First1 Vitaliteit Scope. De workshops hebben allemaal een verbinding met talentontwikkeling, je persoonlijke passies en lekker blijven werken.

Zoek je inspiratie hoe je de duurzame inzetbaarheid kan vergroten?
Bekijk First1 Vitaliteit Scope
Wil je vrijblijvend informatie?
Vul het contactformulier in

Welke factoren beïnvloeden duurzame inzetbaarheid?

Aspecten die de duurzame inzetbaarheid beïnvloeden, zijn:

Gezondheid
Gezond eten, bewegen, ontspanning, met rust en aandacht kunnen werken. Dit zorgt voor meer energie en minder verzuim.

Betrokkenheid
Ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap, en ideeën; ruimte voor betrokkenheid bij het werk, de organisatie, en elkaar, zorgen voor zingeving in het werk.

Werkplezier
Autonomie in het werk, verbinding & samenwerking met collega’s en ruimte voor vakmanschap, bevorderen het werkplezier en verminderen stress.

Ontwikkeling
Ontwikkelingen in het vak bijhouden, nieuwe kennis en vaardigheden opdoen, persoonlijke ontwikkeling, inzicht in persoonlijke kwaliteiten en competenties.

Fysieke belasting
Fysieke over-, maar ook onder belasting veroorzaken veel uitval (persoonlijk te weinig investeren in gezondheid om functie fysiek uit te kunnen voeren, bv bewegen, sporten, gezond eten) . Gerichte maatregelen voor de specifieke werkplek en functie kunnen dit voorkomen.Workshop: Waar word je blij van?

Persoonlijk kennismaken met duurzame inzetbaarheid voor medewerkers en leidinggevenden. Heb je überhaupt wel eens nagedacht over duurzame inzetbaarheid? Of denk je, ik zit mijn tijd wel uit. Maar gaat dat echt lukken? De veranderingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. Je kunt je niet voorstellen hoe bepaalde werkzaamheden er over 5 jaar uitzien. Kijk maar eens naar de technologische vooruitgang. De telefoon met draaischijf stamt uit het jaar 1920 en nu heeft bijna iedereen een mobieltje. Ook de praatpalen langs de snelweg staan er niet meer vanaf juli 2017.Loopbaanplanning duurzame inzetbaarheid

Bestaat je baan nog wel over vijf jaar? Of heb je ergens nog een passie waar je best je werk van zou willen maken? Kijk om je heen en laat je niet verrassen. Wat moet je doen om interessant te zijn en te blijven voor de arbeidsmarkt? En het liefst met iets waar je blij van wordt. Dat is duurzame inzetbaarheid! Laat je medewerkers of leidinggevenden op een leuke manier kennismaken met duurzame inzetbaarheid door een dialoog aan te gaan over werk, passie en toekomst. We gaan de slag met de koerskaart duurzame inzetbaarheid. Je leert ook je collega’s nog beter kennen en aan het eind heb je concrete acties bepaald. Hoe mooi is dat?First1 Vitaliteit Scope

De bovenstaande themaworkshop maakt onderdeel uit van de First1 Vitaliteit Scope. Een inspiratiedocument met workshops, trainingen en lezingen, met als gemene deler: vitaliteit, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. In te zetten als side event, bij een vitaliteitweek of als opstap naar een structurele invulling van vitaliteit binnen jouw organisatie. Wij helpen met advies tijdens de voorbereidingen, we delen onze expertise tijdens het gehele proces en komen ook graag in beweging tijdens de uitvoering. Je kunt ons zien als projectplanner, totale ontzorging dus!


Duurzame inzetbaarheid verbeteren?

Voor inspiratie, bekijk de workshops en trainingen in de First1 Vitaliteit Scope.

Bekijk First1 Vitaliteit Scope

Kijk ook eens bij onze andere themaworkshops of trainingen

Klik op een thema om meer te lezen

Zet vitaliteit concreet voor je bedrijf in

Download onze voorbeeld Vitale Jaarkalender en raak geïnspireerd!

Vitale Jaarkalender

Direct contact duurzame inzetbaarheid

Wil je de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers vergroten? Laat je vrijblijvend informeren door First1 Bedrijfsfitness. Wij begeleiden het MKB en de overheid al meer dan 30 jaar naar productieve en energieke werknemers. Want vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!

T: 070 360 60 60
E: info@bedrijfsfitness.nl
M: 06 123 14 192

Wil je vrijblijvend informatie?
Vul het contactformulier in