Fit tijdens Corona

Hoe blijven jouw medewerkers vitaal tijdens Corona? Hoe houd je je medewerkers betrokken, als het merendeel vanuit huis werkt?

Met onze VitalityatFirst Inspiratietour leveren we workshops, trainingen en sessies in de thema’s Bewegen, Communicatie, Energiemanagement, Mindfulness, Slapen, Thuiswerken, Vitaal leiderschap, Voeding en Werkgeluk. In te zetten als losse workshop, als teamdag, een vitale dag of een vitaliteitsweek. Zowel online als offline. Wil je Goed Werkgeverschap concreet invullen en je medewerkers ook tijdens het thuiswerken vitaal en gezond houden? Dan is dit je kans! Ons aanbod is altijd maatwerk, wij hebben voor ieder bedrijf een pasklare oplossing.

Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!

Onderstaande workshops maken deel uit van de VitalityatFirst Inspiratietour en geven per workshop meer informatie over de vorm en de inhoud. Wil je het later nog eens rustig bekijken, download dan onze digitale folder.

Boeken activiteit Download de folder

 

Thema: BEWEGING

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Energizer!

Energizers zijn korte en leuke activiteiten die je kunt doen om de energie hoog te houden, of de aandacht vast te houden tijdens een online vergadering of training. Een energizer zorgt voor afwisseling, maakt de energie los en richt de aandacht. Het doel van een energizer is ook vooral dat het leuk is!

Aangezien actief bewegen nu eenmaal onze hoofdactiviteit is, benaderen we een energizer dan ook vanuit dat oogpunt. Wat denk je van iedere dag even 15 minuten bewegen voordat je thuiswerkdag begint? Of iedere dag samen met collega’s afsluiten door middel van een kort moment actief zijn? De invulling kan per dag wisselen, een bepaald thema dragen, of juist iedere dag verschillen, kortom: maatwerk!

Bootcamp (buiten)

Lekker trainen in de buitenlucht. Deze training leert je, om je eigen grenzen te verleggen, zowel fysiek als mentaal. Tijdens de training dagen we je uit door het gebruik van materialen die we onderweg tegen komen, zoals bomen, paaltjes, trappen etc. Competitie, maar ook samenwerken komt aan bod.

Alleen bedoeld voor de super sportievelingen en die hards? Welnee! De training is op maat en door te differentiëren in niveau, is het aanbod voor iedereen haalbaar. Uiteraard houden we ons aan de regels van het RIVM.

Yoga

Deze les is voor iedereen die wel wat ontspanning van lichaam en geest kan gebruiken! Een yogales en meditatieles in een. Een heerlijke 45 minuten durende les, geschikt voor beginners en gevorderden. De yogahoudingen zorgen voor meer flexibiliteit en ruimte in je lichaam na een dag werken achter de PC en je energie gaat weer stromen.

We starten met een korte meditatie, die overgaat in stretchoefeningen voor rug, nek en schouders. Vervolgens doen we een aantal zonnegroeten en yogahoudingen/asana’s, om vervolgens af te sluiten met een ademhalingsoefening. Je voelt je weer helemaal ontspannen en opgeladen.

Full body workout

Op een nader te bepalen tijdstip geeft een van de First1 collega's een 'live' les online! Heb je zin in een full body workout als energieke dagstart, break van de dag, side event, of als dagsluiting? Dan is dit een mooie keus!

Tijdens de les komen alle spiergroepen aan bod en gaat ook de hartslag omhoog. Je voelt je na afloop weer fit en vitaal. De les is geschikt voor iedereen, fit of niet fit. De Full Body Workout duurt 45 minuten, of langer, indien gewenst.

Pilates

Val je meer in de categorie Body & Mind? Ook deze les kan dienen als energieke dagstart, lunchbreak, side event, of als dagsluiting. Tijdens de Pilates les is er aandacht voor houding, ademhaling, coördinatie, balans, spierkracht en focus op lichaam en geest.

Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. De les duurt minimaal 45 minuten.

KANS Fitness

Herken je de volgende klachten bij jezelf?

- Nekklachten
- Schouderklachten
- Rugklachten
- Hand-, pols- en elleboogklachten

Ja?

Dan is het raadzaam om mee te doen met onze online KANS les. Deze les is 1 op 1.

Wat is KANS?

KANS klachten zijn klachten die ontstaan door langdurig dezelfde herhalingen te maken, ook wel repeterende handelingen genoemd. Ook kunnen ze ontstaan als je voor een lange periode dezelfde houding aan houdt. Nu we veel thuis werken, kan het zijn, dat je werkhouding/repeterende bewegingen voor klachten kunnen zorgen. De belasting en de belastbaarheid komen dan niet met elkaar overeen.

Wat kan KANS Fitness voor jou betekenen?

Tijdens de KANS 1 op 1 coaching bespreek je samen met de coach jouw klachten. Aan de hand van deze klachten wordt er een behandelplan opgesteld en een trainingsschema voor je gemaakt. Heb je interesse om een keer een les mee te doen gericht op jouw klachten? Meld je aan en pak je KANS!

 

Thema: COMMUNICATIE

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Boeken activiteit

Gedrag in kleur

Kleur Bekennen

De één is een echte teamplayer, de ander juist meer een solist. Sommige mensen zijn rationeel, anderen vertrouwen juist meer op hun gevoel. Wij geloven dat iedereen uniek is. Iedereen is anders. Begrip hiervoor leidt tot acceptatie en vertrouwen. Hierdoor vullen mensen elkaar aan.

Het succes van een organisatie wordt bepaald door de kwaliteiten van de mensen die er werken en hun vermogen om met elkaar samen te werken. Mensen die zich ontwikkelen, groeien en maken groei mogelijk. Persoonlijke en professionele ontwikkeling begint bij inzicht in jezelf, want je kunt alleen verantwoordelijkheid nemen voor dingen waar je je van bewust bent.

Door middel van de workshop “Gedrag in kleur” krijg je meer inzicht in de verschillende kleuren en vooral welke kwaliteiten er bij de kleuren horen. Wat voor kleurtype ben jij? Wat kun je verwachten van de verschillende kleurtypes en hoe kun je deze inzichten gebruiken om beter samen te werken?

You complete me

Gedrag in kleur deel 2

Nu je de eerste workshop “Gedrag in kleur” hebt gevolgd, ben je waarschijnlijk benieuwd hoe je deze kennis in de praktijk verder kunt inzetten. Je heb voor jezelf een beeld welke gedragsvoork(l)eur bij jou past. Maar hoe pas je dit toe? Hoe herken je iemands gedragsvoork(l)eur? Wat voor communicatie hoort daarbij? Hoe wordt iemand met een van de gedragsvoork(l)euren graag aangesproken?

In deze vervolg workshop gaan we daarmee aan de slag! Hierin leren we je, hoe je kunt afstemmen op de verschillende gedragstypen. Je leert de do’s en don’ts in de afstemming per gedragstype. Dus wat moet je vooral wél, maar ook vooral niét doen. Met het doel: elkaar beter begrijpen. Als je dit goed onder de knie krijgt, zul je merken, dat de onderlinge samenwerking en communicatie met collega’s beter gaat verlopen.

Door het volgen van de workshop, krijg je nog meer inzicht in jezelf, maar vooral ook hoe je beter kan afstemmen met de ander. Ook benieuwd?

De kracht van het compliment

Online werken heeft voordelen, maar ook nadelen

Het maakt dat de verbinding en echt sámen werken gemist worden. Even een gesprekje met collega’s in de gang na de vergadering of bij het koffiezetapparaat, dat waren vaak de momentjes waarin even samen gekletst werd, de grapjes plaatsvonden en de complimentjes gegeven werden. Die positiviteit wordt gemist dezer dagen!

Onderzoek heeft uitgewezen, dat juist die complimentjes, die kleine positieve gesprekjes, stress doen verminderen en je werkplezier vergroten. In deze workshop bouwen we aan verbinding, vertrouwen en positieve energie. Je komt letterlijk energieker de workshop uit, dan dat je de workshop in gegaan bent. Blij, geraakt, energiek, warm en bruisend zijn woorden die wij vaak van deelnemers terug krijgen.

In deze workshop focussen we op energiegevers, op wat iemand gelukkig maakt, waar iemand trots op is en gaan we hierover met je in gesprek, gebaseerd op basis van one-minute coaching. Het ontvangen van complimenten over behaalde successen zorgt voor verbinding en energie, maar het geven ervan ook! Juist deze complimenten en waardering zorgen voor een energiek gevoel, écht contact en vertrouwen.

Hier bovenop heeft de kracht van het compliment ook een positieve (verminderende) impact op spanning en stress. Kortom, een mooie prikkel om verbinding, vertrouwen en vitaliteit bij jezelf en je collega’s positief te beïnvloeden!

No brain, no gain!

Effectief omgaan met je brein

Bewegen stimuleert je brein. Weet jij wat je nog meer kunt doen om nog gemakkelijker informatie op te slaan en je ideeën over te brengen?

Deel 1

In de workshop Effectief omgaan met je brein, leer je hoe het brein werkt. Hoe neemt het informatie op? Waarom werkt dat bij jou waarschijnlijk net even anders dan bij mij? Als je dat weet, kun je voortaan veel gemakkelijker nieuwe informatie onthouden. Maar het maakt het ook simpeler om jouw boodschap aan anderen over te brengen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met de verschillende voorkeuren van diverse breinen.

Deel 2

In de tweede workshop kun je erachter komen welke voorkeuren jouw eigen brein precies heeft. Je vult een breinprofiel in en je krijgt vervolgens je eigen breinprofiel, met uitleg hoe je daar op heel veel vlakken je voordeel mee kunt doen. Het tweede deel is interactief en er is gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en bevindingen.

Kernwadranten

Waar ligt jouw kracht? Waarmee inspireer jij jezelf en anderen? Wat is jouw toegevoegde waarde?

Het Kernkwadrant in een hulpmiddel om je kwaliteiten en het effect daarvan goed in beeld te krijgen. Ieder mens heeft tal van kwaliteiten; iedereen kan geduldig, creatief, betrouwbaar of alert zijn, maar bij sommigen horen bepaalde eigenschappen meer dan bij anderen; we spreken dan van kernkwaliteiten.

Besef van jouw kernkwaliteiten en het effect ervan, stelt je in staat ze bewust in te zetten en vergemakkelijkt het aanleren van bepaalde vaardigheden.

Je kernkwaliteiten hebben echter ook een keerzijde. Ze brengen valkuilen en uitdagingen met zich mee. Wanneer je doorschiet in je kwaliteit, wordt dat sterke punt juist meer een zwakte. En het projecteren van de eigen kernkwaliteiten op anderen leidt tot onbegrip, teleurstelling of zelfs irritatie. Want wat bij de één een kwaliteit is, is bij de ander juist een uitdaging. Door elkaars kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen te kennen, neem je die frictie weg en leg je de basis voor een positiever, hechter team. Met het kernkwadrant breng je je kernkwaliteit in kaart met de daarbij behorende valkuil, uitdaging en allergie.

Resultaat

De insteek van deze workshop is niet alleen het in kaart brengen van de eigen kernkwadranten, maar ook die van anderen. Je krijgt een handvat om deze 4 aspecten beter te herkennen bij zichzelf en bij anderen. Dit helpt je om minder snel geïrriteerd te zijn en eigen reacties op anderen beter te kunnen plaatsen. Dit levert heel wat minder spanningen en conflicten op, hetgeen uiteindelijk leidt tot betere communicatie en samenwerking.

 

Thema ENERGIEMANAGEMENT

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Boeken activiteit

Adem/meditatie

Weet jij hoe je ademt en hoe vaak per minuut? De meeste mensen niet en dat is logisch, want we doen het vaak onbewust. Toch is je bewust worden van je ademhalingstempo een cadeautje aan jezelf, want een goede bewuste ademhaling is de gemakkelijkste en snelste weg naar minder stress en meer ontspanning. Daarnaast train je meteen je brein naar meer focus en een betere concentratie.

Door dagelijks tijd te nemen om bewust te ademen en te mediteren, krijg je meer of weer grip op je leven en je werk. Heb je het druk? Dan adem je waarschijnlijk te snel en dit snelle ademen, zorgt voor een kettingreactie aan stress symptomen in het lijf. Soms komt dit tot uiting door een hoge bloeddruk, een gejaagd gevoel, of licht in het hoofd. Tijdens de "Adem/Meditatiesessie", krijg je praktische ademhalings- en meditatie oefeningen, die direct jouw stresslevel naar beneden brengen en je weer energie geven!

Mogelijkheden:

Ochtend:

Start je werkweek met een ademhalingsoefening voor meer energie en een scherpe focus!

Middag:

Een lunchbreak oefening. Stap even uit de hectiek van werkzaamheden en neem even afstand van je gedachtestroom. Na 30 minuten heb je weer focus en inspiratie voor de rest van je dag!

Avond:

Sluit je drukke werkdag met een ademhalingsoefening voor meer ontspanning en maak je hoofd leeg voordat je aan je vrije avond begint.

Lachyoga

Lach en je leven wordt leuker

Als gevolg van hoge werkdruk of veel stress is de werkvloer vaak te serieus geworden. Veelal leeft ook de overtuiging, dat de productiviteit vermindert, als er gelachen wordt tijdens het werk. Maar niets is minder waar!

Onderzoeken hebben uitgewezen, dat medewerkers beter presteren, als ze hun werk weliswaar serieus nemen, maar zichzelf niet te veel. Wetenschappelijk onderzoek toont ook aan, dat lachen stress op de werkvloer kan verminderen of zelfs oplossen en de sfeer dusdanig verbetert, dat medewerkers met veel meer plezier naar het werk gaan en dat ze prettiger, energiekeren gemotiveerder kunnen werken.

Lachen versterkt het onderlinge cohesiegevoel en maakt hormonen aan die er voor zorgen dat je je lekker in je vel voelt. Bij Lachyoga (HasyaYoga) beginnen we met lachen zonder reden en al snel wordt dit een hartelijke en aanstekelijke lach van binnenuit. Van de klassieke yoga worden slechts enkele ademhalingsoefeningen gebruikt en verder komen er vooral veel lachoefeningen aan bod. Let op, het is geen cabaret-voorstelling!

Lachyoga is een uitdagende workshop om de diepere facetten van het lachen te ontdekken.

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

Hoera! Energie

Als prestaties en vitaal werken belangrijk is, is de focus op energie een must Energie kan maken en breken…

Je zou niet snel zeggen dat energie zo belangrijk is, maar het tegendeel is waar! Neem de uitersten maar. Het hoofdkenmerk van een burn-out is een overmatig energietekort en het hoofdkenmerk van bevlogenheid is bruisen van de energie. Energie heeft dus een sleutelpositie. Eens te meer als je in een team werkt, want energie van teamleden is besmettelijk. Energie - de mentale kracht om tot prestaties te komen - kan een organisatie maken of breken. Korter door de bocht, wat zich tussen je oren afspeelt, bepaalt wat er uit je handen komt!

Regie in eigen hand!

Je energie kan positief duurzaam worden beïnvloed door (zelf)reflectie, bewustwording en zelfregie. Hoe zou het zijn als je de regie voert over je eigen energie?

Energie is meetbaar en beïnvloedbaar!

Dáár gaat deze interactieve workshop over. Aan de hand van zelfreflectie je bewustwording op gang brengen, over bewuste keuzes maken en het voeren van de regie over de eigen energie. In een uur tijd brengen wij je bewustwording in beweging. Wij vertellen wat energie is, wat je er mee kan en wij laten je op een relevant onderwerp reflecteren.

Energie beleven is een cadeau

Wil jij jezelf in je kracht zetten of houden? Gun jij jezelf dit cadeau?

Energiemanagement door beter ademen

Je ademt, zoals je leeft! En je leeft zoals je ademt

Ademen is het meest basale dat er bestaat en we doen het duizenden keren per dag, maar leren er eigenlijk nooit wat over. Het is tijd om daar verandering in te brengen, want schrik niet: negentig procent van de mensen benut slechts dertig procent van de ademcapaciteit. Niet dat al die mensen problemen hebben met de longen of luchtwegen. Deze getallen betekenen, dat de meesten van ons zichzelf onbewust tegenhouden om vrij te ademen.

Met deze workshop krijg je hulp om de kracht van je eigen ademhaling te ontdekken. We gaan direct aan de slag. Je ontdekt wat het probleem is van “verkeerd” ademen en wat de gevolgen hiervan zijn op korte en lange termijn. Daarnaast leer je, hoe je met ademhalingsoefeningen je adempatroon verbetert en van welke oefening je energie krijgt en van welke juist rust.

We gaan deze oefeningen direct toepassen, zodat je zelf het effect ervaart. Naast de positieve effecten op je lichaam en energielevel, heeft het doen van ademhalingsoefeningen ook een positief effect op je brein. Meer focus, een betere concentratie en minder piekeren is wat je met bewust ademen kunt bereiken.

IJskoud de beste!

Outside your comfort zone is where the magic happens

Mensen kiezen onbewust voor comfort. Maar wie altijd voor comfort kiest, zal nooit zijn volledige potentieel bereiken. Door je grenzen te verleggen, verruim je je kaders van comfort en sta je weerbaarder en daadkrachtiger in het leven.

We zijn als mens de connectie met onze oerkracht verloren. Door bewust dieper te ademen en jezelf bloot te stellen aan de kou, zoals bij een ijsbad, raak je weer in contact met jezelf en je gezondheid, zoals de natuur dit bedoelt heeft. Door middel van een ijsbad sessie verleg je je grenzen en boost je je gezondheid.

Door de juiste technieken van adem, mindset en blootstelling aan kou, leer je kalm te blijven in overlevingsmodus. Dit geeft een diep gevoel van mentale overwinning en oerkracht. Uit het hoofd en volledig in je gevoel komen met alle zintuigen.

Het ijsbad is een goede manier om de confrontatie aan te gaan met je eigen weerstand, conditionering en angst. Deze ijsbad sessies zorgen er voor, dat je samen iets intens gaat doorleven. Je hebt verbinding op een heel ander niveau en je ervaart elkaar in een hele andere setting. Teambuilding in optima forma!

Stoelmassage

Het meest rendabele kwartiertje van de week!

Stoelmassage is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage.

Het is een massage van hoofd,nek, schouders, rug, armen en handen die over de kleding heen wordt gegeven. De massage revitaliseert, waardoor je je na afloop verkwikt en verfrist voelt.

Een massage duurt slechts 15 minuten. Onze stoelmasseurs komen naar de afdeling toe. Ook in te zetten als side event bij trainingen, workshops en evenementen. Zo beschouwd is stoelmassage misschien wel het meest rendabele kwartiertje van de week!

Door de juiste technieken van adem, mindset en blootstelling aan kou, leer je kalm te blijven in overlevingsmodus. Dit geeft een diep gevoel van mentale overwinning en oerkracht. Uit het hoofd en volledig in je gevoel komen met alle zintuigen.

Het ijsbad is een goede manier om de confrontatie aan te gaan met je eigen weerstand, conditionering en angst. Deze ijsbad sessies zorgen er voor, dat je samen iets intens gaat doorleven. Je hebt verbinding op een heel ander niveau en je ervaart elkaar in een hele andere setting. Teambuilding in optima forma!

 

Thema SLAPEN

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Boeken activiteit

Gezond slapen werkt beter! (2 delen)

Tijdens dit programma, verdeeld over drie Powersessies gericht op preventie, word je bewustzijn met betrekking tot bed en slaap vergroot en komen de belangrijkste aspecten van een goede en gezonde slaap aan bod. Gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten, maar vertaald naar de dagelijkse praktijk. We laten je zien wat goed slapen inhoudt, welke slaapstoornissen het meest voor komen, leggen je uit wat een goed bed is en we geven je tips en slaapadviezen.

Aan het eind van de drie sessies ben je in staat om je eigen slaapplan te maken. Dat is dan altijd lekker slapen!

Deel 1: Natuurlijk Beter Slapen

Tijdens de sessie leggen we je uit wat slapen is en bespreken we het grootste slaapprobleem van vandaag, te weten slapeloosheid. Onderwerpen zullen zijn:

- Inleiding over slaap - Slaapstructuur - Slaap en Energie - Slaapproblemen - Slaaptips op gebied van gedrag, gedachten, ontspanning en middelen

Gezond slapen werkt beter!

Deel 2: Natuurlijk Beter Liggen

Tijdens dit gedeelte bekijken we wat ergonomische slapen is in een goed bed. Tevens bespreken we de slaap hygiëneregels voor de slaapkamer.

Onderwerpen zullen zijn: - Bed ergonomie en de wervelkolom - Het kussen en de nekwervel - De basis van een goed bed - Slaapkamer & Slaaphygiëne

Gezond slapen en dromen

Aandacht geven aandromen draagt bij tot meer bewustwording en rust

Voldoende nachtrust is belangrijk voor je welzijn en prestaties. Gezond slapen draagt bij aan vermindering van het ziekteverzuim!

Programma:

- Slapen en ontspanning

- Beter in en -doorslapen

- Wat gebeurt er als je slaapt?

- Ontspanningsoefeningen en ademhaling

- Wat zijn dromen?

- Hoe kunnen dromen je ondersteunen overdag?

- Vragen en Tips voor gezond slapen en dromen

 

Thema THUISWERKEN

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Boeken activiteit

Thuiswerk APK

Een check voor je thuiswerkplek!

Werk je thuis aan de keukentafel, urenlang zittend achter je laptop zonder los toetsenbord? Dan is het risico op het krijgen van nek- en rugklachten, best groot. Om meer werkplezier te krijgen, is het voorkomen van overbelasting belangrijk. Overbelasting geeft op den duur klachten en voorkomen, is beter dan genezen. Deze Thuiswerk APK is een check van je thuiswerkplek en van je fysieke werkhouding tijdens het werken thuis.

Na het invullen van de Thuiswerk APK ontvang je een rapportage met persoonlijke adviezen. Hiermee krijg je inzicht in wat je moet doen om bewust en pijnvrij thuis te kunnen blijven werken. Op het tijdstip dat je hebt geboekt, word je gebeld en kun je je vragen stellen en verder uitleg krijgen over de adviezen en de oefeningen.

Ontdek je zitbeenknobbels

Gebruik je zitbeenknobbels! Dan zit je goed!

Heeft het thuiswerken jou ook pijnklachten opgeleverd? Door verkeerd zitten, kan er zomaar sprake zijn van overbelasting met als gevolg een pijnlijke rug- of nekregio.

Veel mensen weten wel dat ze goed moeten zitten. Misschien jij ook wel. In theorie. Als je echter aan het werk gaat, ga je zitten, je start je laptop en je opent je e-mail. Of je nu goed zit of verkeerd, daar let je vaak niet op, of dat weet je helemaal niet.

Je zitbeenknobbels vormen de basis om goed te kunnen zitten. In deze praktische workshop ga je je zitbeenknobbels ontdekken en ervaren wat goed zitten is. Je leert waar je op moet letten en hoe je je  zithouding kunt beïnvloeden (positief en negatief).

Tijdens de workshop bespreken we drie belangrijke aandachtspunten:

1: Hoe veel zit jij en welke risico’s levert dat op?

2: Hoe kun jij jouw arm-nek-schouder en rugklachten verminderen en voorkomen?

3: Hoe varieer je je werkhouding?

 

Til er niet te zwaar aan!

Hoe zorg je er voor, dat je werk- of tilhouding mee werkt aan een goed resultaat?

Levert werken jou ook soms pijnklachten op? Door verkeerd zitten, staan of tillen kan er zomaar sprake zijn van overbelasting met als gevolg een pijnlijke rug- of nekregio. Misschien weet je wel wat een goede werk- of tilhouding voor jou is. Doe je het ook? Of ga je als je op je werk komt direct, of na een kop koffie, aan het werk en denk je verder nergens meer aan. Hoe je zit of tilt, daar let je vaak niet op.

Een juiste werk- of tilhouding helpt om overbelasting te voorkomen. In deze praktische workshop ga je je werk- of tilhouding op een nieuwe manier ervaren. Onder andere door je zitbeenknobbels te ontdekken, door het verschil te voelen tussen vanuit je benen tillen of  vanuit je rug tillen. Je leert waar je op moet letten en hoe je je werk- of tilhouding kunt beïnvloeden (zowel positief als negatief).

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met drie belangrijke aandachtspunten:

1: Wat is een goede zit-, sta- en tilhouding voor jou?
2: Hoe kun jij jouw arm-nek-schouder en rugklachten verminderen en voorkomen?
3: Hoe kun je overbelasting nog meer voorkomen?

Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Thema VOEDING

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Boeken activiteit

Gestructureerd en gezond eten

Eet- en drinkmomenten gestructureerd inbouwen

Vanuit huis werken betekent voor velen een heel ander ritme dan wanneer je op locatie werkt. Geen reistijd, letterlijk altijd een koelkast bij de hand en minder duidelijk afgebakende pauzetijden.

Tijdens deze workshop leer je hoe je eet- en drinkmomenten gestructureerd inbouwt op een werkdag, waarom het zo belangrijk is om gezond te eten tijdens een (thuis)werkdag en leer je wat gezond eten nu precies inhoudt.

Vitamines en suppletie

Is alles uit voeding te halen? Of is suppletie nodig?

Het aanbod aan supplementen met vitamines en mineralen is groot! Raak jij ook de kluts kwijt als je voor het rek met al die potjes staat bij de drogist?

Vitamines en mineralen zijn onmisbaar in ons lichaam. Ze zijn nodig om allerlei processen goed te laten verlopen en spelen oa. een rol in stofwisseling, hormoonhuishouding en immuunsysteem. Tekorten kunnen voor lichamelijke klachten en schade in het lichaam zorgen. Het is dus zeker van belang om voldoende van al deze voedingsstoffen binnen te krijgen.

In deze workshop leer je hoe jij je voeding kunt optimaliseren om zoveel mogelijk belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels uit voeding te halen. Daarnaast vertellen we je of suppletie noodzakelijk is en waar je op kunt letten bij de aanschaf van producten.

Voeding voor een optimale weerstand

Je bent wat je eet!

Tijdens deze periode van Corona zijn we ons er allemaal extra bewust van hoe belangrijk een goede gezondheid is. Gezonde voeding speelt een belangrijke rol als het gaat om het op peil houden van je weerstand. Ziek worden willen we al helemaal niet, dus tijdens deze workshop leer je wat je dagelijks zoal kunt eten en drinken voor een optimale weerstand.

Smoothiebar

Geef je medewerkers een vitamineboost!

Bij de smoothiebar worden ter plekke verse smoothies gemaakt, bomvol nutriënten. Deze aangeklede bar geeft een gezonde en frisse uitstraling aan de ruimte met het kleurrijke groenten en fruit dat ter plekke verwerkt wordt tot een heerlijke verse smoothie. Je medewerkers hebben de keuze uit drie smoothies:

Een “goede start” smoothie. Deze groene smoothie met banaan, ananas, wortel, spinazie en sinaasappel, is een goed begin van de dag. De vele nutriënten zorgen voor een energieboost die de hele dag aanhoudt.

De “welkom” smoothie bevat meloen, kiwi, banaan, yoghurt en appel. Het fruit zorgt voor een gezonde mix van vitaminen en mineralen, aangevuld met eiwit, calcium en vitamine B12 uit de yoghurt.

Of “het zonnetje op kantoor” smoothie. Een smoothie met aardbei, banaan en sinaasappel, die veel vitamine C bevat en bijdraagt aan een goede weerstand.

De smoothiebar is een frisse aanvulling bij elk evenement. De bar wordt geplaatst en bemand door een gastvrije enthousiaste medewerker, die met passie de heerlijkste smoothies bereidt en serveert.

 

 

Thema VITAAL LEIDERSCHAP

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Boeken activiteit

Het nieuwe leiding geven

Van macht naar gezag

Hoe krijg jij je team in deze tijd hechter dan ooit?

Wat jij als leidinggevende doet, is bepalend voor het resultaat van de afdeling. Je kunt de sfeer op een afdeling maken of breken. Thuiswerken brengt met zich mee, dat het een enorme uitdaging wordt om eenheid in je team te houden. Hoe kun jij roeien met de riemen die je hebt?

Wat ga jij leren in deze workshop?

Jouw team tot een eenheid smeden met een hechtere samenwerking dan ooit tevoren.

Wat moet je daarbij weten?

Wat is jouw belangrijkste taak als leidinggevende? Hoe maak je verbinding met je teamleden? Hoe stel je de juiste vragen? Hoe creëer je veiligheid?

En dan gaat het helemaal niet om foefjes of marketingtools, maar om ouderwetse skills zoals communicatie en verbinding. Het echte mensenwerk. Dat gedeelte waarom je wellicht ooit leidinggevende bent geworden. Omdat je iets wilde betekenen in het leven van een ander. Dit is de perfecte tijd om dat aan te scherpen, want we hebben meer verbinding nodig dan ooit.

In deze workshop leer je de basis van vitaal leiderschap. Leiderschap gaat niet meer over macht maar over gezag.

Persoonlijk leiderschap

Jouw persoonlijkheid is de sleutel tot succes

Je voldoet aan jouw functieprofiel. Je hebt de juiste opleiding en ervaring. Dat is immers de basis waarom jij deze functie uitvoert. En toch geeft deze functie niet die energie die je er van verwacht. Je kan het wel, maar veel belangrijker: wil je het ook? Past de functie wel bij wat jou drijft als mens. Sluit jouw persoonlijkheid aan bij jouw zakelijke leven?

Je kent ze wel: collega’s die vol energie aan het werk zijn. Zij stralen vitaliteit uit. Dit zijn de medewerkers die bijdragen aan het succes van een gezonde organisatie. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat medewerkers die hun persoonlijkheid leidend laten zijn in hun (zakelijke) leven, het meest vitaal en succesvol zijn. De medewerkerstevredenheid neemt toe, het ziekteverzuim neemt af. Op deze manier wil jij toch ook jouw functie uitoefenen?

Na het volgen van deze workshop heb jij inzicht in het effect van jouw eigen persoonlijkheid op vaardigheden en gedrag op de werkvloer. Daarnaast krijg je een methodiek aangereikt om jouw persoonlijkheid duidelijker te verwoorden. Het resultaat van deze workshop is een helder vertrekpunt om je vitaliteit én je succes te vergroten. En heb je hier meteen de eerste stap in gezet. Het is immers een work-shop!

 

Thema WERKGELUK

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Boeken activiteit

Vergroot je werkgeluk!

Gelukkige mensen presteren beter

De workshop "Vergroot je Werkgeluk" is een energieke en positieve workshop, gericht op jouw eigen leiderschap. Tijdens de workshop word je je ervan bewust hoeveel werkgeluk je in je huidige functie ervaart. Je ontdekt wat de factoren zijn voor het ervaren van (meer) plezier, voldoening en geluk in het werk. Maar vooral: wat je hieraan zelf kan doen. Want wanneer werk jij in een goede flow? Vergeet je de tijd en ga je blij en energiek of voldaan naar huis?

Tijdens de workshop scoren we onszelf op een aantal werkgeluk fundamenten en beschrijven tijdens de workshop direct een aantal concrete stappen om het eigen werkgeluk te vergroten.

In deze interactieve workshop wordt theorie afgewisseld met oefeningen, filmpjes en zelfreflectie. Je gaat geïnspireerd ‘naar huis’ om zelf werk te maken van je eigen werkgeluk!

Flow in je werk

De sleutel naar meer werkgeluk

Je vergeet de tijd, gaat compleet op in wat je doet en wil met deze werkzaamheden het liefst langer doorgaan. Het gevoel van werken in Flow. Je werkt geconcentreerder, bent productiever en ervaart meer voldoening. Hoe fijn zou het zijn als je dat gevoel vaker ervaart tijdens je werkweek?

Regelmatig werken in een goede Flow is de sleutel naar meer werkgeluk en bevlogenheid.

Tijdens deze interactieve workshop sta je bewust stil bij hoe je je werk op dit moment ervaart. Je ontdekt wanneer je Flow in het werk ervaart. En hoe je dit kan vergroten. Wat stimuleert Flow voor jou en wat zijn de belemmeringen?

Je gaat concreet aan de slag met een aantal elementen van werkgeluk die zorgen voor meer Flow in je werk. Je leert wat je in de weg zit en waar je nog in kan groeien. Zodat je weer volledige betrokkenheid voelt, meer werkgeluk ervaart en het beste uit jezelf haalt.

Baas over eigen werk(geluk)

Kies je mindset en ervaar meer eigenaarschap en trots

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je geleefd wordt? Dat anderen jouw agenda bepalen? Dat kan veranderen als je meer autonomie ervaart en benut!

Autonomie is de vrijheid om zelf te kunnen handelen en zelf keuzes te kunnen maken. Weten waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt in het leven, helpt je daarbij. Voel weer meer eigenaarschap in je werk en pak de regie (terug) over je eigen loopbaan!

Deze interactieve workshop zit vol reflectiemomenten en vergroot het zelfbewustzijn. We gaan aan de slag met een model over autonomie dat aanzet tot eigen leiderschap. Je leert kiezen voor een positieve mindset en je leert keuzes maken vanuit jouw innerlijke kracht!

 

Thema MINDFULNESS

 

“Vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!”

Boeken activiteit

Veerkracht in je werk en leven

Van Hard & Moet, naar Hart & Moed - digitaal en toch persoonlijk

Met de 8-weekse Mindfulnesstraining Veerkracht in je werk & leven versterk je je innerlijke kalmte en veerkracht. Veerkrachtige mensen zijn gelukkiger.

Ons geluk is voor 90% afhankelijk van onze perceptie. Je hebt zelf ten alle tijde het vermogen om gelukkig en veerkrachtig te zijn, ongeacht de externe omstandigheden. In deze tijd, met alles wat er gebeurt, kan dat best een grote uitdaging zijn. Werk en privé lopen in de huidige tijd meer door elkaar heen en we zijn op zoek naar een nieuwe balans.

Wil je leren, om beter om te gaan met stress, meer uit het leven te halen en te genieten van het nu? Start dan nu, vanuit je woonkamer, op een moment dat het jou uitkomt, met werken aan je fysieke en mentale gezondheid, zodat je daarmee stress- en spanningsklachten vermindert. De digitale Mindfulness training Veerkracht in je werk & leven geeft je de handvatten die je hierbij behulpzaam kunnen zijn.

Mind walking

Benut een wandeling effectief!

Een coach neemt de groep wandelend mee in oefeningen die fysieke en mentale ontspanning bevorderen. Hierdoor kan je een lunchwandeling of een wandeling voor of na het werk effectief benutten.

Wandelen met als doel om fysieke en mentale ontspanning te verkrijgen, waardoor hierna meer energie, creativiteit en probleemoplossend vermogen ontstaat.

Hoe doe je dit, wanneer doe je dit en hoe krijg je het meeste effect? Heb je dit onder de knie, dan kan je het de rest van je leven toepassen!

Mindful running

Hardlopen en mindful genieten tegelijk!

Mindful running gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen met als resultaat minder stress en meer energie

Mindful running laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Lekker je hoofd leeg maken en genieten van het moment.

We passen ademhalingstechnieken toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Mindful running leert je, hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.