Insectenhotel

Wat heeft een insectenhotel te maken met #HetGezondeKantoor? Die vraag stelde ik mijzelf, toen ik in mijn tuin, tijdens een pauzemoment, om me heen keek en ons pas in elkaar gekluste insectenhotel mijn blik ving.
Er bekropen mij wat paralellen en eigenlijk zag ik er steeds meer!

Een insectenhotel is een plek waar het goed toeven is voor de beestjes. Eigenlijk maakt het niet zo veel uit, welk insect je bent, er is plek voor allemaal. En of je nu lang blijft, of op doorvlucht bent, iedereen is welkom. Tijdens je verblijf wissel je signalen uit, bouw je dierlijke relaties op, hou je gezamenlijke zoem sessies en raak je geïnspireerd. Je praat over vluchtplannen, bloemen waar je veel honing kunt halen, of je deelt je verbouwingsplannen voor een nieuw nest.
Er is onderling respect en iemand van de insecten heeft het gezag, maar niet de macht, want dat is ouderwets. Omdat je regelmatig aanvliegt, leer je steeds meer collega insecten kennen en dat maakt de drempel om dingen te delen, of plannen gezamenlijk aan te vliegen, laag. Insecten komen graag naar het insectenhotel, want het is daar leuk en gezellig en ondertussen wordt er ook nog heel veel werk verzet!

Zo zie ik momenteel ook Het Gezonde Kantoor, een samenwerkingsverband waar ik onderdeel van uit maak en waar ik heel trots op ben.
Het concept berust op 5 pijlers:
🍀 vitale medewerkers
🦺 veiligheid op de werkvloer
💼 een dynamische werkomgeving
📈 een positieve mindset
🍉bewust eten en drinken

Alles met het doel medewerkers gezond te krijgen en te houden, maar onder aan de streep creëren we eigenlijk maar één ding, namelijk werkgeluk!
Ik zou er graag eens meer over vertellen. Ik hoop dan alleen wel, dat je niet allergisch bent voor insecten!
#werkgeluk #vitaliteit #powerteam

Comments are closed.

Share This