Interview Corona fit – NWO

Interview Corona fit – NWO.

Interview Annemarijke Jolmers 

 

Vanaf het begin van de Corona werk je vanuit thuis. Hoe ziet jouw werkdag uit?

Meestal zit ik vanaf 08.30 achter mijn computer. Vaak heb ik mijn ontbijtje naast mij staan. Dat kon ik natuurlijk vroeger niet. Maar daarvoor doe ik yoga. Soms 10 minuutjes, soms ook 30 minuten. Sommige dagen  loop ik ook hard. En soms doe ik allebei. Dan ben ik fris, gedoucht en zit dan met mijn ontbijtje achter mijn computer.

Je bent een roeier bij RV de Laak in Den Haag en als ik me goed kan herinneren, sportte je vaak na werk. Doe je dat ook nog steeds?

Ik had toen die vaste les bij jou, de Club Core op dinsdag avond, omdat het op dat tijdstip was. Maar als dat ’s ochtends vroeg was geweest, zou ik vast komen. Ik neem zelf echt een half uurtje lunch pauze en ga dan buiten wandelen. Dat lukt lang niet altijd, er zijn soms erg drukke dagen en ik moet de hele dag achter het scherm zitten of staan. Maar dan probeer ik aan het einde van de dag boodschappen te gaan doen met een klein wandelingetje. Maar ik merk dat ik ‘s avonds niet zo veel zin meer heb om te sporten, dus ik moet me daar echt toe zetten?

Het is dus nu heel anders dan eerst. Doe je iets speciaals/anders om gezonder te blijven?

Het wisselt. Er zit nu een verschil tussen begin van Corona en nu. De eerste paar maanden, toen lukte het me wel regelmatig te gaan hardlopen, of een eigen workout te doen. Dus ik bewoog ongeveer even veel als voor Corona. Maar toen we richting de zomer gingen, toen werd ik steeds luier. Ik (samen met mijn vriend) ging ook meer snoepen, vaker lekkere koekjes in huis halen. Maar ik merkte dat het me niet beviel, vooral minder bewegen, voelde niet lekker in mijn lijf. Nu na de zomer, heb ik me echt voorgenomen om weer te beginnen. Ik loop nu hard. Nu lukt het wel minder te snoepen en gezonder te eten.

Heb je stress ervaren in deze periode?

Nee het viel me echt mee. Je mocht ineens niets meer, alles viel weg. Dus thuis was het ook wel rustig. Geen stress ervaren. Mijn vriend werkte in het begin ook vanuit thuis, hij is een docent. Dus we hadden allebei een eigen kamer om te werken. En ik kon vaker mijn katten knuffelen 😊

Wat mis je het meest aan fitness op je werk?

De stok achter de deur. Ook het sociale aspect, de gezelligheid. Het idee van samen sporten. En ik merk dat het heel fijn is, als iemand je aanjaagt. Wat je doet in de lessen. Je zegt: “ Houd vol, niet opgeven”. Dat maakt het leuker en ik ben dan ook scherper over hoe ik beweeg. Anders moet je het allemaal uit jezelf halen en dat lukt niet altijd.

Heb je gebruik gemaakt van de FitSnacks TV of onze online- en buitensport lessen?

In het begin deed ik mee met de live sessies van 30 minuten van FitSnacks. Want dat idee van 10 minuten, “snack” workouts vond ik heel apart, was niet echt mijn ding. Ik moet minstens 30 minuten sporten anders is het niks. Ik deed ook mee met de live les op maandag van First1. Maar maandags is niet mijn werkdag dus dan zit het ook niet in mijn systeem. De dagen van de buitenlessen zijn voor mij heel moeilijk. Net als voor Corona, blijven dinsdag en donderdag hele drukke dagen voor mij. En het kost me te  veel tijd om naar de locatie te gaan. Anders vind ik het heel leuk om buiten te sporten. Maar het is hartstikke goed dat het aangeboden wordt!

Heb je nog andere tips of wil je nog ervaringen delen?

Ik zat een heel weekend een conferentie te volgen, achter het beeldscherm natuurlijk. En ze hebben toen zo geregeld, dat je vaker korte pauzes kon nemen. Ze hadden muziek en je kon dansen. Ik vond het een leuke manier van pauze. Dat je niet doorgaat met zitten, maar even lekker kunt bewegen tussendoor.

En ik zit nu vaker op een bal. Ik heb allerlei stoelen geprobeerd, maar toch voor mijn lichaam vind ik de bal het lekkerst om te zitten. Je gaat niet meer hangen in de stoel. Ik heb ook geprobeerd om te staan, maar de bal is de winnaar.

 

 

 

 

Offerte aanvragen

Comments are closed.

Share This