Interview Corona fit – Bij NWO

Interview Corona fit – Bij NWO.

Interview Katja van Erkel 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Eigenlijk hetzelfde als in het kantoor behalve dat ik niet hoef te reizen of tussen de middag niet lekker kan sporten. Behalve toen in de zomer het weer heel mooi was. Toen ging ik tussen de middag lekker wandelen en boodschappen doen. Ik was ook een paar keer naar de bootcamp geweest in het Clingendael Park.

Het was heel leuk alleen het is voor mij 30 minuten heen en 30 minuten terug fietsen en ik heb die tijd niet voor. Past niet zo goed in mijn agenda meer. Ik ben wel 4-5 keer geweest, was een hele leuke afwisseling. Nu dat het weer minder is heb ik ook minder zin in 😊

Hoe combineer je beweging en werk nu?
Eerlijk gezegd niet echt goed. Ik fietste naar mijn werk en nu het viel af. Ik wandelde met mooi weer maar het is nu ook minder aan het worden. Ik wandel wel met mijn zusje in het weekend minstens 15 km, dat is een beetje alles wat ik doe nu.

Ik heb een maand vakantie gehad in de zomer en het was ook alleen maar gezellig met bijna geen beweging.

Wat doe je in deze tijd om gezond te blijven?
Ik ben gelukkig gezond van natuur maar ik ga nu wel opletten wat ik in mijn mond stop of niet met iedere gelegenheid een wijntje nemen. Maar ik vond het wel lastig om niet zo veel te bewegen als vroeger. Ik zag laatst de weekmail met de buikspier oefeningen er in, die ben ik gaan doen. Tenminste iets wat ik thuis zelf kan doen.

Dus ik begrijp dat je de weekmails leest, weet je dat we ook FitSnacks TV, online workshops en live groepslessen aanbieden? Heb je meegedaan?
Nee niet echt. Woensdags is pilates en dat is mijn vrije dag, en ben ik niet thuis meestal. De andere les moet ik goed regelen qua tijd. Dat geldt ook voor de workshops, ik moet ze in mijn agenda zetten en daar kwam ik nog niet aan. Ik zit eigenlijk goed in mijn hoofd, ik heb meer behoefte aan beweging, de rest vind ik prima.

Ervaar je stress in deze periode?
Nee, ik heb geen stress. Mijn kinderen zijn groot en ze doen hun ding. Ik heb geluk denk ik.

Wat mis je het meest aan fitnessen op het werk?
Persoonlijke contact. Je zit hier de hele dag achter jouw beeldscherm. We hebben zeker 4-5 keer online meetings maar het is echt puur zakelijk gericht. Als je op het kantoor bent, dan loopt je elkaar tegen, neem een kopje thee of gebak en kletsen met elkaar. En nu dat heb je niet. En ook fitness was ook een soort gezellig moment. Ik zag andere mensen van andere domeinen. Nu zie je ze helemaal niet. Zoals Caroline van der Poel, we kennen elkaar van de fitness en dus zien we elkaar nooit meer. Het is helemaal saai en basic nu.

Hoe voelt het nu dat je niet meer op het kantoor kan sporten?
Ik ben nooit een fanatiek sporter geweest maar kwam wel 2 keer in de week naar Pilates en Club Core lessen. Het is goed voor je lijf, een onderbreking van de dag. Maar ik merk het wel in mijn lichaam, dat er weinig onderhoud is. Als je jarenlang elke week regelmatig sport dan merk je dat. Het is wel echt jammer maar je kan er niets aan doen, je kan het niet veranderen. Het is eenmaal zo.

Aan wie geef je het stokje door?
Aan mijn collega Georgette van ’t Wout.

 

 

 

 

 

 

Offerte aanvragen

Comments are closed.

Share This