Interview Corona fit – Bij Port of Rotterdam

Interview Corona fit – Bij Port of Rotterdam.

Interview met Wouter Hoving

Hoe ziet jouw werkdag er uit?
Mijn werkdag is voornamelijk: vergaderen, afstemmen, met het team overleggen. Ik ben veel digitaal aan het werk, bv het uitwerken van processen, voordat we een robot gaan bouwen. Met zulke dingen ben ik met name bezig, ik zit voornamelijk heel veel op mijn stoel.

Hoe combineer je bewegen met jouw werkdag?
Tijdens werktijd probeer ik telefoongesprekken te combineren met een beetje rondlopen maar eigenlijk is dat het. Daarnaast probeer ik nog regelmatig 3x per week te sporten. Ik doe de workout of de week en probeer ook de fitsnacks te volgen, met name buttblaster, hardcore en total body. Die drie doe ik achter elkaar en dan heb ik weer een ´club Jeff´ erop zitten. Het is allemaal niet hetzelfde als normaal en minder fanatiek dan op kantoor, maar op die manier probeer ik het een beetje te onderhouden.

Wat doe je om tijdens de corona crisis gezond te blijven?Ik probeer wel een beetje op mijn te letten. Qua gewicht is het nu allemaal redelijk onder controle. Ik heb nog wel over nagedacht om wat meer cardio te gaan doen bv skaten. Normaal gesproken fiets ik naar kantoor en nu kan ik m’n bed uitrollen en zit ik achter mijn computer, bij wijze van spreken.

Ervaar jij stress in deze periode en wat doe je om deze in balans te krijgen/ houden?
Echt stress heb ik sowieso niet zo snel, en in deze periode ook niet echt. Wat ik wel ervaar, is dat ik me minder effectief voel of zo. Ik denk dat het komt omdat ik thuis aan het werk ben, terwijl je waarschijnlijk veel meer doet in kortere tijd omdat je minder afleiding hebt. Normaal gesproken maak je even een praatje met collega’s, maar nu kan dat niet zo maar. Het moet verder wel een beetje leuk blijven. Als er bv iets op tv is dat ik wil af kijken, dan doe ik dat even, de ene dag ga ik langer door de ander en stop ik iets eerder. Zo probeer ik het een beetje in balans te houden.

Wat mis je het meeste aan fitness op je werk?Ik mis natuurlijk de ´club Jeff’ en daarnaast ook het stukje sport. Nu kan ik ook de fitsnacks en de workout of de week doen, maar het is toch net anders dan wanneer jij of je collega’s er bij staan waardoor je toch net wat fanatieker bent, net wat dieper wilt gaan.

En natuurlijk dat stukje interactie. Ik kwam regelmatig sporten en sprak ook andere collega’s waar ik niet direct mee werkte, regelmatig. Ja, je kan iemand bellen, maar dat is niet hetzelfde als elkaar tegenkomen in de sportschool. Ik kan natuurlijk ook veel thuis doen met eigen lichaamsgewicht maar heb geen apparaten thuis, dus ook dat mis ik wel.

Hoe voelt het voor jou nu je niet meer kunt sporten op je werk?
Ik was heel blij met het idee dat we buiten mochten sporten, maar helaas heeft dat ook maar twee weken geduurd. Als de andere sportscholen weer open gaan en ze blijven bij ons op kantoor heel streng, dan zal ik toch moeten gaan kijken om wat anders te gaan regelen om die periode te overbruggen. Daarna gewoon weer lekker op kantoor natuurlijk.

Merk je dat je eetpatroon is veranderd nu je meer thuis bent?Nee, dat valt wel mee. Ik doe een beetje aan zelfbescherming om niet te veel snacks in huis te halen. Het is een beetje opletten dat ik niet te veel ga snacken, omdat de hoeveelheid beweging ook wat minder is. En minder alcohol, want er zijn geen borrels (hahahahaha).

Heb je al gezien dat je kunt sporten via FitSnacks.TV en maak je daar gebruik van?
Ja, zie ook de antwoorden op eerdere vragen.

Aan wie geef jij het stokje door? Nomineer een collega en wij nemen contact op!
Wouter Buck.

Offerte aanvragen

Comments are closed.

Share This