Interview Corona fit – Bedrijfsfitness NWO

Interview Corona fit -Bedrijfsfitness NWO.

Interview Henk van Halteren 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdag begint om een uur of 6. Ik heb 2 kleintjes, beginnen voordat zij wakker zijn is goed voor de productiviteit. Mijn werkdag loopt meestal gewoon door totdat het werk klaar is. Soms is dat 16.00 uur, soms wordt het 18.00 en soms ben ik ’s avonds nog aan het werk. Ik heb veel plezier in mijn werk dus ik vind het niet erg. Tussendoor probeer ik te sporten, maar over het algemeen ben ik veel aan het werk.

Tussendoor sporten. Wat voor sport doe je?
Meestal een stukje hardlopen. En die wissel ik af met training voor de spieren. Kan ik niet echt kracht training noemen maar spier versterkende oefeningen.

Hoe vaak sport je dan?
Ik loop 3 keer per week hard. En dan 2 keer in de week een andere training. Meer spier kracht training, vooral gericht op het  middenrif, of soms herstel loop

Merk je dat jouw eetpatroon is veranderd omdat je nu meer thuis bent?
Voor de crisis begon waren we bezig met allerlei challenges met de collega’s. De laatste was celebrity challenge. Toen moest ik veel veranderingen doorvoeren in mijn eetpatroon om de challenges te halen. Ik merk nu wel, omdat ik thuis ben en de snoepla te dichtbij is, dat ik  sneller verleid word om te snoepen. Ik merk dat ik  snoep maar mijn eetpatroon is niet verder veranderd. Eengezonde levensstijl is nog steeds de regel. In deze corona tijd wat mij betreft een extra voordeel.

Hoe combineer je bewegen met jouw werkdag?
Het verandert elke keer. Hangt een beetje af van  hoe het past. Ik heb dagen  dat ik heel vroeg overleggen heb, dan tot 14 uur geen tijd dus train  ik later in de middag. Maar soms ben ik om 06.00 uur de deur uit voor een hardloopsessie. En soms is het s-‘avonds. Gelukkig was het weer fantastisch om buiten te gaan sporten. Maar ik heb ook zelf schema’s waar ik allerlei oefeningen binnen kan doen. Jullie hebben ook heel veel toevoegingen gedaan via de mails die jullie sturen.

Heb je al gezien dat je kunt sporten via FitSnacks.tv en maak je daar gebruik van?
Ja ik heb het gezien. En heb er ook doorheen gebladerd. Maar ik heb mijn eigen schema’s en trainingen en die volg ik liever. Ik kan mij voorstellen dat sporten via FitSnacks.tv voor mensen die dergelijke schema’s niet hebben heel interessant is.

Ervaar jij stress in deze periode?
Niet meer dan normaal. Het hangt een beetje af wat voor persoon je bent, hoe je in het leven staat en hoe jouw gezin situatie is denk ik Je kunt je de vraag stellen “werk je om te leven of leef je om te werken” Bij mij is het echt de eerste, waarbij mijn gezin de belangrijkste is. . Ik heb 2 kleine kinderen die heel graag de hele dag om me heen willen zijn. Het is drukker, maar het is tegelijkertijd echt een cadeautje omdat ik veel meer van mijn kinderen en mijn vrouw zie. Normaal ben ik voor 7 uur op kantoor en ben ik vaak 18 uur weer thuis. Nu ben ik de hele dag thuis en ik zie ze tussendoor, ze zijn altijd in de buurt. Dus   in mijn geval heb ik niet meer stress. Ik heb de mazzel dat mijn vrouw niet werkt en vooral voor de kinderen kan zorgen. Ik kan me voorstellen dat als mijn vrouw wel zou werken dat het veel zwaarder zou zijn. En ik kan me voorstellen dat als je oudere kinderen hebt en we met zijn 4-en werken en strijden om de tafel of de laptop, het  best stressvol kan zijn.

Wat mis je het meeste aan fitness op je werk?Krachttraining. Vooral het gevoel dat je echt een plek hebt waar je je lekker uit kunt leven. Dat komt bij de fitness op werk helemaal samen. Hier heb ik mijn gezin en altijd wat te doen. Als ik naar de fitness ging had ik meestal een of meer collega’s. De collegialiteit mis ik. Maar veel belangrijker is dat je een plek hebt waar je bent voor één reden en dat is sporten. Lekker trainen, lekker sporten op een  plek die ervoor bestemd is, die mis ik ook.

Heb je gehoord dat we ook begonnen zijn met buiten lessen?
Ja en ik vind het heel leuk dat jullie dat doen. Het is alleen te ver van waar ik woon.

Aan wie wil je het stokje doorgeven?
Caroline van der Poel

Offerte aanvragen

Comments are closed.

Share This