Investeren in vitaliteit loont!

Fitte medewerkers zorgen voor een hogere productiviteit en een laag ziekteverzuim. Naast sporten op het werk zijn er talloze manieren om de vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Laagdrempelige workshops zijn een goede start om een gezonde leefstijl te introduceren.

Lachyoga, mindfulness of stoelmassage zijn ontspannend en voorkomen stress. Workshops over voeding en gezond slapen maken mensen bewust van een gezonde leefstijl. Laat jouw medewerkers eens kennismaken met de mogelijkheden tijdens een vitaliteitsweek met gevarieerde workshops.
First1 Bedrijfsfitness helpt organisaties om mensen in beweging te krijgen en begeleidt hen naar een gezonde manier van leven. Directeur Erica Roosenschoon vertelt: “Wij ontwerpen al meer dan 25 jaar sport- en vitaliteitsprogramma’s op maat voor bedrijven en organisaties. We stimuleren en motiveren medewerkers. We dagen hen uit, zowel fysiek als mentaal. Met als resultaat: gezonde, fitte medewerkers die lekker in hun vel zitten en productief zijn.”

Laagdrempelig
Dat hoeft niet meteen te leiden tot grote investeringen. Erica: “Voor iedere ruimte en ieder budget bestaat een passende sportieve oplossing. Een eigen fitnessruimte is niet voor elke organisatie weggelegd maar ook zonder geavanceerde sportapparatuur kun je als werkgever veel doen om de vitaliteit van je personeel te bevorderen. Wij hebben een gevarieerd aanbod aan workshops die overal kunnen plaatsvinden. Denk aan een bootcamp of urban challenge in de omgeving van het kantoor. Een van onze trainers gaat met een groep naar buiten en verzorgt een gevarieerde training in de directe omgeving van het pand. Dat kan een park zijn maar ook een stedelijke omgeving biedt talloze mogelijkheden voor een uitdagende
work-out. Een combinatie van hardlopen en oefeningen gericht op het versterken van diverse spiergroepen en het verbeteren van evenwicht en coördinatie.”
Ook binnenshuis zijn er mogelijkheden voor training en ontspanning. Denk aan pilates, yoga of een stoelmassage. Erica: “Dit is een drukpuntmassage van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen die over de kleding heen wordt gegeven. Het vermindert spanning en vermoeidheid en zorgt voor meer focus en concentratie. Een stoelmassage duurt slechts vijftien minuten is misschien wel het meest rendabele kwartiertje van de week.” Anderen volgen liever een workshop over gezonde voeding of over een goede nachtrust. En in een cursus mindfulness maken medewerkers kennis met technieken om effectief om te gaan met stress.”

Vitaliteitsweek
First1 Bedrijfsfitness verzorgt regelmatig een vitaliteitsweek voor bedrijven. Erica: “Daarbij bieden we gedurende vijf dagen diverse workshops met een grote variatie. Als werkgever krijg je op deze manier inzicht in de interesses van jouw medewerkers. Zo kun je inventariseren welke vorm van beweging en ontspanning het beste aanslaat binnen jouw organisatie. Daarnaast zorgt het voor bewustwording. Tijdens zo’n week kunnen medewerkers bijvoorbeeld een vitaliteitscheck doen om erachter te komen hoe het gesteld is met hun conditie, hartslag, bloeddruk, cholesterol en BMI. Daarop volgen handige tips om hun fitheid te verbeteren.”

Steeds meer werkgevers realiseren zich dat bewegen en ontspannen op het werk leidt tot een win-win situatie. Erica: “Het is voor medewerkers een stuk makkelijker om een gezonde leefstijl in te passen in hun dagelijkse bestaan. Samen met collega’s sporten op kantoor is bovendien gezellig en zorgt voor een goede sfeer. Uiteindelijk wordt iedereen er beter van. Immers, vitale medewerkers houden je bedrijf gezond.”

Comments are closed.

Share This