Klant aan het woord...

"Er is veel vraag naar yoga."

Klant aan het woord… Elk kwartaal vragen we één van onze klanten hoe zij de vitaliteit van hun medewerkers bevorderen. Deze keer aan het woord: Daniëlle Visser, facilitymanager bij Interfood. Interfood is een zuivelleverancier met wereldwijd 16 kantoren en ruim 300 medewerkers. Op het hoofdkantoor in Bladel werken zo’n 135 mensen. In februari betrok Interfood een nieuw pand waarin een fitness- en vitalitycenter werd gecreëerd. Op maandag 9 april gingen de lessen van start. Zo’n 60% van de medewerkers stond te trappelen van ongeduld. Facilitymanager Danielle Visser legt uit hoe dat zit.

Sport past bij onze bedrijfscultuur
Daniëlle:“Bij ons werken relatief jonge mensen die affiniteit hebben met sport. Zo organiseren we elk jaar een tennistoernooi, doen we mee met de marathon van Eindhoven en hebben we een eigen voetbalteam. Sport past bij het type mensen dat hier werkt: jong, competitief en dynamisch. Een nieuw pand bood de mogelijkheid om onze medewerkers meer te bieden op sportief gebied.

Inpassen in het dagelijks leven
Met in-company fitness maken we het voor medewerkers laagdrempelig om regelmatig te bewegen. Elke dag kun je tussen 07.00 en 09.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur onder begeleiding sporten en groepslessen volgen. Die begeleiding vinden we belangrijk. We willen graag dat mensen het verstandig aanpakken, resultaten halen en blessures voorkomen. We geven daarmee vorm aan onze betrokkenheid met het welzijn van ons personeel. Samen sporten is daarnaast ook goed voor het teamgevoel en een beetje onderlinge competitie vinden we leuk.

Betrokken bij de gezondheid
Interfood is een echt familiebedrijf, goed zorgen voor de medewerkers zit ingebakken in onze manier van werken. Zo bieden we onze mensen om de twee jaar de mogelijkheid om een gratis health-check te doen. Dan meten we bloeddruk, cholesterol, gewicht en doen een oogtest. En in ons bedrijfsrestaurant bieden we geen gefrituurde snacks maar vers fruit en salades. We plaatsen kannen met gezuiverd water met munt op de voorgrond en hebben ongezonde frisdranken verbannen naar een automaat. Zo proberen we de gezonde keuzes te stimuleren.
'Vitaliteit is meer dan alleen sporten. Ook de mentale component is belangrijk’
Aantrekkelijke werkgever
Wij investeren in de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers en we hopen hiermee een aantrekkelijke werkgever te zijn. Op de arbeidsmarkt concurreren we met bedrijven op de Amsterdamse Zuidas. Commerciële, dynamische traders die ook bij bekende bedrijven aan de slag kunnen, willen we verleiden om naar Bladel te komen. Het type mensen dat wij zoeken, is bewust bezig met vitaliteit en houdt van dynamiek en competitie. Daar willen wij in onze secundaire arbeidsvoorwaarden bij aansluiten.

First1 kijkt verder dan het fysieke
Uiteraard hebben we meerdere partijen gevraagd om een voorstel uit te brengen. We kozen voor First1, omdat zij verder kijken dan alleen fitness en het fysieke aspect van vitaliteit. Ze bieden ook mindfulness en workshops over gezonde voeding en slapen. Ze bieden maatwerk. Naast het trainen met fitness-apparatuur en groepslessen in de fitnessruimte, gaan we bijvoorbeeld ook in groepjes naar buiten voor een hardlooptraining of een bootcamp. We merken nu al dat er is ook veel vraag is naar yoga, dus daar gaan we binnenkort ook mee starten.

Maandag 4 april gestart
In de afgelopen weken hebben de trainers van First1 intakes gedaan waarbij de fitheid van de deelnemers werd gemeten. Daaraan merkten we dat het echt leeft binnen Interfood. Maar liefst 60% deed mee en de testresultaten werden onderling met elkaar vergeleken. En dan moesten nog officieel van start! Dat geeft wel aan dat iedereen heel gemotiveerd is. Zelf verheug ik me het meest op de yogalessen, want naast inspanning is ontspanning net zo belangrijk om fit te blijven.”

Klant aan het woord…

Elk kwartaal vragen we één van onze klanten hoe zij de vitaliteit van hun medewerkers bevorderen. Deze keer aan het woord: Daniëlle Visser, facilitymanager bij Interfood.

Comments are closed.

Share This