Mindfulness

Mindfulness voorkomt stress en burn-out

Stress is niet weg te denken uit het dagelijks bestaan waarin iedereen worstelt met volle agenda’s en een berg taken zowel thuis als op het werk. Maar gelukkig kun je leren om effectief om te gaan met stress. Mindfulness biedt technieken om de drukte het hoofd te bieden en voorkomt dat je overspannen raakt. En wetenschappelijk onderzoek toont dat het werkt!

Wil je vrijblijvend een offerte?
Vraag offerte aan

Mindfulness werkt!


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat medewerkers die Mindfulness beoefenen:

  • Zich beter kunnen concentreren
  • Creatiever zijn en beter kunnen focussen
  • Efficiënter en effectiever werken
  • Gemakkelijker communiceren en samenwerken
  • Minder druk ervaren en flexibeler zijn
  • Een lager ziekteverzuim hebben
  • Meer inzicht in eigen gedragspatronen hebben en hierin kunnen sturen

Wil je vrijblijvend informatie over mindfulness?
Vul het contactformulier in

Mindfulness en werkstress

Werkstress heeft verschillende oorzaken: de inhoud van het werk, de omstandigheden binnen de organisatie, de sfeer en de invloed die je als medewerker daarop hebt. Maar ook persoonlijke vaardigheden spelen een grote rol. Hoe ga je om met alle eisen die er aan je worden gesteld? Kun je je grenzen bewaken? Voel je tijdig wanneer het te veel wordt? Kun je energiebronnen bij jezelf aanspreken om de druk te hanteren? Mindfulness leert je hoe je de energiebalans kunt bewaken.

Effectiever omgaan met stress

Je leert om te schakelen. Om vaker uit de doe-modus te stappen en om contact te maken met het hier en nu. Door te luisteren naar je lijf en zonder oordeel en met mildheid te ervaren wat er is. Het is een combinatie van meditatieve technieken en ontspanningsoefeningen. Je leert om automatische gedragspatronen te doorbreken en effectiever om te gaan met stress.


Workshop: Mindful eten

Het leven vliegt aan ons voorbij. We rennen van hot naar her en we doen van alles tegelijk. Hierdoor staan we niet altijd meer stil bij de mooie dingen in het leven en genieten we niet optimaal. Ook onze maaltijden eten we vaak onbewust. We eten achter onze computer/laptop of terwijl we tv kijken. Met als gevolg dat we eigenlijk niet meer goed luisteren naar ons lichaam. De kans op onbedwingbaar snoepen en overeten is hierdoor groot. Tijdens de Mindful eten workshop leer je weer te luisteren naar je lichaam en te genieten van je maaltijden. Je krijgt verschillende oefeningen en tips mee om bewuster te gaan eten en drinken. Hierdoor krijg je meer grip op je eetgedrag en je gewicht. Je gaat beter luisteren naar je lichaam en geniet meer van de kleine dingen. Hierdoor ervaar je meer rust en geluk, wat de kwaliteit van leven, maar ook van werken verbetert!

Mindful running


Mindful running gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen met als resultaat minder stress en meer energie. Mindful Running laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Je wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Lekker je hoofd leeg maken en genieten van het moment. We passen ademhalingstechnieken toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Mindful Running leert je, hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

First1 Vitaliteit Scope


Deze themaworkshop maakt onderdeel uit van de First1 Vitaliteit Scope. Een inspiratiedocument met workshops, trainingen en lezingen, met als gemene deler: vitaliteit, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. In te zetten als side event, bij een vitaliteitweek of als opstap naar een structurele invulling van vitaliteit binnen jouw organisatie. Wij helpen met advies tijdens de voorbereidingen, we delen onze expertise tijdens het gehele proces en komen ook graag in beweging tijdens de uitvoering. Je kunt ons zien als projectplanner, totale ontzorging dus!

Meer informatie over themaworkshops mindfulness?
Bekijk de First1 Vitaliteit Scope

Kijk ook eens bij onze andere themaworkshops of trainingen

Klik op een thema om meer te lezen

Zet vitaliteit concreet voor je bedrijf in

Download onze voorbeeld Vitale Jaarkalender en raak geïnspireerd!

Vitale Jaarkalender

Direct contact mindfulness

Laat je vrijblijvend informeren over mindfulness op het werk door First1 Bedrijfsfitness. First1 Bedrijfsfitness begeleidt het MKB en de overheid al meer dan 30 jaar naar productieve en energieke werknemers. Want vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!

Vraag vrijblijvend informatie aan over mindfulness op het werk.

Vul het contactformulier in

T: 070 360 60 60
E: info@bedrijfsfitness.nl
M: 06 123 14 192