Mindfulness

Mindfulness voorkomt stress en burn-out

Stress is niet weg te denken uit het dagelijks bestaan waarin iedereen worstelt met volle agenda’s en een berg taken zowel thuis als op het werk. Maar gelukkig kun je leren om effectief om te gaan met stress. Mindfulness biedt technieken om de drukte het hoofd te bieden en voorkomt dat je overspannen raakt. En wetenschappelijk onderzoek bewijst dat het werkt!

Offerte aanvragen

Mindfulness werkt!
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat medewerkers die Mindfulness beoefenen:

  • Zich beter kunnen concentreren
  • Creatiever zijn en beter kunnen focussen
  • Efficiënter en effectiever werken
  • Gemakkelijker communiceren en samenwerken
  • Minder druk ervaren en flexibeler zijn
  • Een lager ziekteverzuim hebben
  • Meer inzicht in eigen gedragspatronen hebben en hierin kunnen sturen
Interesse in mindfulness? Neem contact op.
Contactpagina

Stress hanteren kun je leren
Werkstress heeft verschillende oorzaken: de inhoud van het werk, de omstandigheden binnen de organisatie, de sfeer en de invloed die je als medewerker daarop hebt. Maar ook persoonlijke vaardigheden spelen een grote rol. Hoe ga je om met alle eisen die er aan je worden gesteld? Kun je je grenzen bewaken? Voel je tijdig wanneer het te veel wordt? Kun je energiebronnen bij jezelf aanspreken om de druk te hanteren? Mindfulness leert je hoe je de energiebalans kunt bewaken.

Je leert om te schakelen. Om vaker uit de doe-modus te stappen en om contact te maken met het hier en nu. Door te luisteren naar je lijf en zonder oordeel en met mildheid te ervaren wat er is. Het is een combinatie van meditatieve technieken en ontspanningsoefeningen. Je leert om automatische gedragspatronen te doorbreken en effectiever om te gaan met stress.


Stress en burn out

Stress en burn out zijn de belangrijkste oorzaken van langdurig ziekteverzuim. De meeste mensen moeten zowel op het werk als privé veel ballen in de lucht houden en dat leidt tot stressklachten. Leer je medewerkers om beter om te gaan met stress door technieken die de energiebalans bewaken en de vitaliteit vergroten. Mindfulness is een bewezen effectieve methode om anders om te gaan met je aandacht en energie. Onze training Mindfulness legt in 8 weken tijd een gedegen basis voor een andere levensstijl. Een krachtige preventie tegen langdurig verzuim.

Maatwerk training
Elke training is maatwerk. We bepalen tijdstip, trainingsduur en intensiteit in overleg, zodat het aansluit op de mogelijkheden in jouw bedrijf. De volledige training bestaat uit acht bijeenkomsten met een afwisseling tussen theorie en praktijk. De deelnemers krijgen oefeningen mee voor thuis en we besteden expliciet aandacht aan de manier waarop je de technieken kunt toepassen in de werksituatie. Deze training legt een stevig fundament voor een duurzame verandering van levensstijl. We kunnen de training ook inkorten tot een serie workshops. Er is dan minder ruimte voor verdieping, maar het biedt wel een gedegen kennismaking met de materie.

Voorkom hoge kosten door langdurig verzuim
De investering in een training Mindfulness verdient zich heel snel terug. Immers, de kosten bij langdurig verzuim bedragen al gauw zo’n 200,= per medewerker per dag. Een incompany-training is al mogelijk vanaf 250,= euro per persoon.

Offerte aanvragen

Vraag een gratis advies rapport aan

Gratis en vrijblijvend een rapport aanvragen voor bedrijfsfitness in jouw organisatie. Binnen 48 uur een rapport op maat.


Aanvragen

Direct contact

Voor al je vragen, suggesties of opmerkingen, mag je met ons contact opnemen.

T: 070 360 60 60
E: info@bedrijfsfitness.nl
M: 06 123 14 192

Contactpagina
Share This