Ontdek je zitbeenknobbels


Nederlanders zijn kampioen zitten, maar of dat nu een titel is om trots op te zijn? Wat is ook al weer de ideale zithouding en zithoogte? Waar moet ik op letten op mijn werkplek op kantoor? En waar zitten je zitbeenknobbels eigenlijk? Ontdek je zitbeenknobbels, dan zit je goed!

Ontdek je zitbeenknobbels

We zitten veel en vaak. Medewerkers werken doorgaans 2 à 3 dagen per week vanuit huis en ook daar is een goed ingerichte werkplek en een gezonde werkhouding belangrijk.

Hoe kun je voorkomen dat je medewerkers klachten aan arm, nek en schouders ontwikkelen door een verkeerde werkhouding? Alle items onder het thema GEZOND WERKEN zetten in op het vergroten van kennis omtrent goed zitten en een goede werkhouding. Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd!

Juiste werkhouding

Zitbeenknobbels vormen de basis om goed te kunnen zitten. Veel mensen weten wel dat ze goed moeten zitten. Misschien jouw medewerkers ook wel. Als ze echter aan het werk gaan, nemen ze plaats achter hun bureau, starten ze hun laptop en openen ze hun e-mail. Of ze nu goed zitten of verkeerd, daar letten ze vaak niet op, of dat weten ze helemaal niet. Hoe variëren zij hun werkhouding?

Rugklachten

In deze praktische workshop gaan je medewerkers hun zitbeenknobbels ontdekken en ervaren ze wat goed zitten is. Ze leren waar ze op moeten letten en hoe ze hun zithouding kunnen beïnvloeden (positief en negatief). Wat zijn de risico’s  van te veel zitten en hoe kunnen kunnen medewerkers hun arm-nek-schouder- en rugklachten verminderen en voorkomen?

Interesse in Ontdek je zitbeenknobbels?

Interesse om één of meerdere van deze workshops of activiteiten in te zetten tijdens een vitale dag, een vitale week of een vitale jaarkalender? Inspiratie nodig? Neem een kijkje in de VitalityatFirst Inspiratietour. De workshop Ontdek je zitbeenknobbels kan op kantoor gegeven worden, een vergaderruimte volstaat.

We nemen hierbij tevens de gehele planning en organisatie voor je uit handen. Zelfs de aanmeldingen verlopen via ons online boekingssysteem, lekker gemakkelijk en efficiënt!

Wat levert deze workshop op?

inzicht in een juiste werkhouding
weet waar je zitbeenknobbels zitten
inzicht in hoe je rugklachten kunt voorkomen
inzicht in hoe je je werkhouding kunt variëren