Stressmanagement

Heb grip op stress

Wat voor de een leuk of spannend is, is voor de ander zwaar en stressvol. Dat geldt voor grote veranderingen in het leven, zoals een nieuwe baan of het stichten van een gezin, maar ook voor kleine dingen. Het is gunstig als je stress in je voordeel weet aan te wenden. Daarvoor zul je allereerst moeten uitvinden hoeveel stress je aankunt. Onze themaworkshops hebben allemaal een verbinding met stress, stressreductie, of stressmanagement.


Meer informatie over themaworkshops stressmanagement?
Bekijk de First1 Vitaliteit Scope
Wil je vrijblijvend een offerte?
Vraag offerte aan

Workshop: Gezond slapen en dromen

Veel mensen slapen slecht of te weinig. Zij kunnen maar moeilijk in slaap komen, worden 's nachts vaak wakker of dromen heel naar. De volgende ochtend staan zij moe op, terwijl goed uitgerust zijn juist zo belangrijk is voor je functioneren en welzijn. Goede nachtrust houdt je in balans en helpt bij concentratie en veerkracht overdag. Dromen kunnen je ondersteunen in het dagelijks leven en bieden je hulp bij de verwerking van ervaringen . Aandacht geven aan dromen draagt bij tot meer bewustwording en rust.

Programma:

• Slapen en ontspanning
• Beter in en -doorslapen
• Wat gebeurt er als je slaapt?
• Ontspanningsoefeningen en ademhaling
• Wat zijn dromen?
• Hoe kunnen dromen je ondersteunen overdag?
• Vragen en Tips voor gezond slapen en dromen


Wil je vrijblijvend informatie?
Vul het contactformulier in

Workshop: Werken is topsport

Hoe blijf je mentaal in vorm? Dit is een leuke en energieke workshop, waarin bewustwording en inspiratie voorop staan. Bewustwording over de balans tussen stress en energie en inspiratie om deze balans goed te managen. Je hebt namelijk niet in de hand wat je overkomt, wel hoe je er mee omgaat!

Positieve focus

In deze workshop gaan we vanuit een hele positieve focus met de groep aan de slag. Dit betekent dat we minimaal praten over verzuim en burn-out en maximaal over positieve stress, energie, vitaliteit en zelfregie op dit vlak. We behandelen een model uit de topsport dat handvatten biedt om beter om te gaan met alledaagse stress. Daarnaast doen we allerlei interactieve oefeningen om te ervaren hoe stress en energie kunnen samenwerken. Samengevat heb je na deze workshop positieve energie opgedaan, handvatten om beter om te gaan met alledaagse stress én een actieplan om mee aan de slag te gaan.


First1 Vitaliteit Scope

Deze themaworkshop maakt onderdeel uit van de First1 Vitaliteit Scope. Een inspiratiedocument met workshops, trainingen en lezingen, met als gemene deler: vitaliteit, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Een voorbeeld van fysieke vitaliteit is stoelmassage op het werk en een voorbeeld van mentale vitaliteit is de workshop complimenten-douche. Deze workshops, trainingen en lezingen zijn in te zetten als side event, bij een vitaliteitweek of als opstap naar een structurele invulling van vitaliteit binnen jouw organisatie. Wij helpen met advies tijdens de voorbereidingen, we delen onze expertise tijdens het gehele proces en komen ook graag in beweging tijdens de uitvoering. Je kunt ons zien als projectplanner, totale ontzorging dus!


Meer informatie over themaworkshops stressmanagement?
Bekijk de First1 Vitaliteit Scope

Kijk ook eens bij onze andere themaworkshops of trainingen

Klik op een thema om meer te lezen

Zet vitaliteit concreet voor je bedrijf in

Download onze voorbeeld Vitale Jaarkalender en raak geïnspireerd!

Vitale Jaarkalender

Direct contact stressmanagement

Laat je vrijblijvend informeren over stressmanagement op het werk door First1 Bedrijfsfitness. First1 Bedrijfsfitness begeleidt het MKB en de overheid al meer dan 30 jaar naar productieve en energieke werknemers. Want vitale medewerkers houden je bedrijf gezond!

Vraag vrijblijvend informatie aan over stressmanagement.

Vul het contactformulier in

T: 070 360 60 60
E: info@bedrijfsfitness.nl
M: 06 123 14 192