Walk your talk.

Ik vind dat een mooie uitspraak. Je eigen ambassadeur zijn, geloven in wat je doet, levert, of verkoopt. Dat is de hoofdreden dat ik al tijdens de samenwerking met onze Mindful trainers Albert en Inge dacht: “Ik ga de 8-weekse training Veerkracht in je werk en leven zélf ook doen.”
Niet alleen, om beter te weten waar ik over praat richting mijn klanten of andere belangstellenden, maar juist ook, omdat ik volgens mij behoor tot de doelgroep. Deze heeft in mijn beleving de volgende kenmerken:
– je hebt veel ballen hoog te houden
– je bent aan het schipperen tussen werk en privé
– de huidige tijd houdt je bezig en je maakt je af en toe wel eens zorgen
– je hebt de neiging terug te kijken op de dingen die geweest zijn
– je hebt een “vol hoofd”
– je kunt lastig ontspannen
– je kunt lastig genieten
– de tijd racet aan je voorbij
– je bent perfectionistisch
– je leeft je leven onbewust
– het denken gaat je goed af, maar je hebt moeite om te voelen

Momenteel zit in week 5, ben ik dus over de helft en kijk ik terug op een paar leerzame weken. Nooit geweten, dat ik zo veel op de automatische piloot deed. Nooit geweten, dat mindful eten zoveel diepgang geeft aan de eerste hap van je ontbijt. Nooit geweten, dat je gedachten en gevoel tijdens een ervaring zo afwijken van hoe je later als je er op terug kijkt, over denkt. Nooit geweten, dat mediteren zonder er bij in slaap te vallen, zo moeilijk is.

De lessen zijn gevarieerd en staan vol tips. Via filmpjes, waarin de trainers je toespreken, krijg je het thema van de week uitgelegd en krijg je je opdracht(en) voor de betreffende week. Audiofragmenten ondersteunen de ademhalings- en/of meditatieoefeningen. De rustige stem van Albert en Inge leiden je door de oefening heen. Wekelijks hou je een logboekje bij, die je aan het einde van de week naar hen mailt. Ook de feedback hierop staat vol met levenswijsheden en tips.

En wat is er dan persoonlijk aan deze digitale training?
Iedere week heb je de mogelijkheid om een persoonlijk gesprekje aan te vragen met Albert of Inge. Even een kwartiertje sparren via Teams of Zoom. Vragen als: “Hoe is het gegaan?” “Ben je nog dingen tegen gekomen, waar je een vraag over hebt?”. “Wil je nog iets aanvullends met ons delen?” Kortom: een persoonlijk keuzemoment. Niets moet, alles mag.

Ik kijk uit naar de laatste 3 weken van de Mindful training en heb inmiddels ook gemerkt, dat je mediteren echt kunt leren! Net als een oefening in de sportschool, is mediteren een vaardigheid die je niet in 1 keer onder de knie hebt, maar waar je tijd en aandacht aan dient te geven, maar dan lukt het ook echt!

Ik gun iedereen dit cadeautje 🎁 voor zichzelf. Wil je er meer over weten? Ik weet er nu alles van!
#mindfulness #veerkracht #onlinevitaliteit

Comments are closed.

Share This