Wandelcoaching

Wandelcoaching.

𝗩𝗼𝗿𝗶𝗴𝗲 𝘄𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗿𝗼𝗲𝗴 𝗶𝗲𝗺𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗶𝗷; “𝗪𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗰𝗼𝗮𝗰𝗵𝗶𝗻𝗴, 𝘄𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝗻? 𝗜𝗲𝗺𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗼𝗮𝗰𝗵𝗲𝗻 𝗵𝗼𝗲-𝗶𝗲 𝗺𝗼𝗲𝘁 𝘄𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻?”
Grappig dat je zelf precies weet, wat ermee bedoeld wordt en dat iemand anders opeens vanuit een hele andere hoek tegen dezelfde zaak aankijkt. Onverwacht, maar eigenlijk ook heel verfrissend. Ik volg op dit moment de opleiding tot wandelcoach en ik ben super enthousiast! Een passende coachvraag zou hier zijn: “En waar ben je dan zo enthousiast over?”😊

Wat me vooral heeft verrast en waar ik zo enthousiast over ben, is de kracht van de natuur. De metaforen liggen voor het oprapen en wat zijn ze krachtig! Tijdens de opleiding wisselen we theorie af met praktijkoefeningen in de natuur en ervaar ik zelf ook, wat de oefeningen met me doen. Voorwaarde is uiteraard wel, dat ik een casus inbreng die ook écht aan de orde is, want anders voel ik het effect van de oefening niet. En denk nu niet, dat alles meteen zo zwaar wordt aangezet. Een casus kan zijn dat de communicatie met je puberdochter moeizaam verloopt, of dat je op het werk eigenlijk merkt, dat je er geen voldoening meer uithaalt.

De natuur is een spiegel en raadgever tegelijk. De drie oefencoachees waarmee ik het (verplichte) oefentraject doorloop, zijn eigenlijk hun eigen coach en komen zelf op inzichten, meestal volkomen onverwacht. Het stellen van de juiste vragen op het juiste moment is helpend en ondersteunend.

Ik ben om! Ik kijk uit naar de zomer, dan ben ik wandelcoach. 😊
Zou zo’n coachwandeling iets voor jou zijn, denk je?

#wandelcoach #wandelcoaching #wandelendopverhaal komen #wandelcoach-drenthe

 

Comments are closed.

Share This