Onze trainers

Onze medewerkers zijn ons visitekaartje en daar zijn we trots op! Zowel onze vaste medewerkers als onze freelancers zijn hoog opgeleid, allround en betrokken en helpen onze sporters met veel passie naar meer vitaliteit.

Erica Roosenschoon

Eigenaresse


Van kleins af aan ben ik al bezig geweest met sport en bewegen. Ik kon toen al niet stil zitten en nu nog steeds niet. Ik ben een typisch voorbeeld van iemand die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, al kon ik destijds nog niet voorzien hoe mijn studiekeuze mijn leven zou veranderen en bepalen. Mijn toenmalige gymleraar op de middelbare school bracht me op het idee om me aan te melden voor de Academie Lichamelijke Opvoeding in Den Haag en dat betekende het begin van mijn sportieve carrière. Volkomen toevallig maakte ik kennis met incompany bedrijfsfitness en in 1996 trad ik in dienst als medewerker van het toenmalige Samenwerkingsverband Bedrijfsfitness. In 1996 werd ik locatiemanager van de bedrijfsfitnessruimte van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en die rol paste me goed. In 1999 trad ik toe tot de VOF en in 2006 werd ik mededirecteur in de BV First1 Bedrijfsfitness en vanaf 2007 DGA. Deze functie bekleed ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel passie en plezier!
"Ondernemen is vallen, opstaan en weer doorgaan!"

Sebastiaan van de Kuil

Operationeel manager


Sebastiaan werkt sinds 2012 voor First 1 Bedrijfsfitness in de functie ‘regiomanager’. Als regiomanager is hij verantwoordelijk voor alle operationele zaken en is hij het eerste aanspreekpunt voor de locatiemanagers.Naast zijn werkzaamheden als regiomanager, is hij ook meewerkend op het operationele vlak. Sebastiaan geeft fitnessbegeleiding, Touch Pro Stoelmassage en groepslessen zoals Spinning, Aerobics en Bodybalance. Sebastiaan vindt het uitdagend dat hij, samen met de locatiemanagers, invloed heeft op de participatiecijfers van onze sporters. Met een innovatieve blik en oog voor optimalisatie, maakt hij samen met de locatiemanagers een plan om zijn doel te realiseren. Zijn specialiteit is Body Balance.
“Keep calm, stay fit!”

Ladin van de Berg

Fitnesstrainer


Al vanaf haar jeugd is Ladin zeer geïnteresseerd geweest in sport en bewegen. Dat begon o.a. met ballet, volksdans, volleybal en basketbal. Na jaren gewerkt te hebben in de bank- en reclamewereld heeft zij haar hart gevolgd en is ze sinds 2012 werkzaam First1 Bedrijfsfitness als medisch fitness- en groepslesinstructeur. De lessen die zij geeft zijn o.a. Indoor Cycling, Club Power, Club Core, Pilates en Yoga. Ladin gelooft, dat bewegen het beste medicijn is voor iemands lichaam en geest.
"No matter how slow you go, you still lap everybody on the couch!"

Gabriela Riedi

Fitnesstrainer


Gabriela is sinds 2006 een flexibele kracht bij First1 Bedrijfsfitness. Als geboren Zwitserse, skifanaat en liefhebber van kickboxen, spinning en BodyBalance heeft Gabriela in 1998 van haar sportieve hobby haar werk gemaakt, sindsdien is zij met hart en ziel als personal trainer en instructeur werkzaam. De opleiding als personal trainer/revalidatie coach en instructeur voltooide zij in Zwitserland bij SAFS (Swiss Academy for Fitness and Sport) en d.m.v. jaarlijkse bijscholingen blijft zij zichzelf uitdagen. Tijdens een training wordt, naast gezondheid en algehele fitheid, ook lichamelijke bewustwording gecreëerd en dat bevordert eveneens het emotionele welzijn! De cirkel sluit zich met haar studie CranioSacraalTherapie, die zij in Zwitserland heeft gevolgd en sinds 2010 in een eigen praktijk uitvoert. Voor First1Bedrijfsfitness geeft zij samen met Erica Roosenschoon iedere vrijdagmorgen de TopFit Bewindsliedentraining bij het ministerie van Economische zaken.
“Leven is bewegen, bewegen is leven!”

Melanie Visser

Fitnesstrainer


Melanie werkt sinds 2003 voor First1 Bedrijfsfitness. De eerste tien jaar als vaste medewerker, later als freelancer. Naast allround trainer is zij een allround atleet. Ze werkt voornamelijk als personal trainer maar geeft ook de nodige groepslessen. Haar kracht ligt in het motiveren maar ook het correct uitvoeren van bewegen/trainen en dit laten ervaren, zodat het bijblijft. Haar motto; “be your own hero” streeft zei elke dag na. Niet iedereen is even belastbaar maar haal het beste uit jezelf!
“Be your own hero”

Chantal van Veen

Fitnesstrainer


Chantal werkt sinds 2017 als flexibele kracht voor First1 Bedrijfsfitness. Ze versterkt momenteel het team bij ACM, de Autoriteit Consument en Markt. Chantal geeft al meer dan 14 jaar met plezier les op verschillende sport-en dansscholen. Na haar dansopleiding heeft ze verschillende fitness- en sportopleidingen gevolgd in binnen-en buitenland en is ze, als kroon op mijn werk als group fitness instructeur, Presenter of the Year van Nederland geworden! De lessen die ze geeft zijn; Bodyshape, Xco, Bodybalance, Bodyvive, Zumba, Bootcamp, Gladiator, Steps, Highlow aerobics, Poweryoga, Hiphop, Kidsdance en Latindance. Naast het lesgeven is Chantal gediplomeerd fitnessinstructeur en orthomoleculair voedingsdeskundige. Dit jaar begint ze onder andere aan de opleiding orthomoleculaire sportvoeding en crosstraining. Naast het lesgeven zijn haar grootste passies dansen (Hiphop en Salsa) en reizen!
“A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at “

Dwien Smits

Fitnesstrainer


Dwien werkt met groot plezier bij First1 op de locatie van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Ze geeft daar spinning, circuittraining, core trainingen en bootcamp. HbR betekent voor haar werken met leuke mensen in een waanzinnige omgeving, genieten dus! Hiernaast is ze clubmanager bij een sportschool en is ze daarnaast bezig om haar eigen bedrijf in de sport uit te bouwen. Druk dus, maar sport is de rode draad in haar leven, haar passie, haar alles! Er is onlangs een nieuw project gaan lopen in samenwerking met sportbedrijf Rotterdam, waarin ze crossfitkids geeft aan kinderen die, om wat voor reden ook, niet in de reguliere groepen passen. Dit nieuwe project heet "special talents" , waarin ze kinderen een veilige sportomgeving biedt, waarin jezelf zijn en eigenwaarde voorop staat. Mijn quote is dan ook "iedereen verdient sport" Waarom? Omdat sport je helpt in alles, zowel voor lijf als geest en maakt, dat je in de breedste zin van het woord krachtiger wordt! Er komt ook een project aan voor volwassenen, waarin we gaan werken aan diezelfde kracht. Trainen, motiveren van mensen vindt ze heerlijk, maar aan het bieden van sport ook nog een maatschappelijk belang hangen, maakt haar drijfveer nog groter, een enorme missie dus!
"Iedereen verdient sport"

Michael de Jongh

Fitnesstrainer


Michael werkt alweer vanaf 2016 voor First1. Michael geeft X-co lessen, buik-rug trainingen, Spinning lessen en fitness begeleiding. Hij is altijd al sportief geweest en hij zit vol met energie en enthousiasme! Hij vindt het leuk om mensen fit en gezond te laten bewegen en zweten! Ook geeft hij verschillende groepslessen en personal training op drie andere sportscholen in regio Den Haag. Hij heeft MBO Commercieel medewerker gedaan als opleiding, daarnaast was hij altijd al bezig met het geven van spinninglessen. Dat vond hij zo leuk, dat hij er zijn werk van wilde maken. Later is hij begonnen met het behalen van het Fitvak A diploma en hij heeft een korte NLP communicatie cursus gedaan. Daarnaast ben ik me ook gaan richten op het mixen (DJ'en) van zijn lessen om het zo leuk mogelijk te maken voor de deelnemers! Hij volgt ieder kwartaal nog een bijscholing van de Xcore opleiding, die hij in 2012 behaald heeft.
“Just do it!”

Henry Kortman

Fitnesstrainer


Henry Kortman heeft vijf jaar met heel veel plezier gewerkt bij First1. Na vijf jaar kreeg hij de kans om als docent te werken voor Fitness en Personal Trainers. Naast dit docentschap is hij ook werkzaam als Personal Trainer. Sinds een maand of zes is hij met veel plezier weer terug bij First1 als ZZP’r. Voornamelijk op de dinsdag ochtend bij het Rotterdams Havenbedrijf. Als Personal coach heeft hij de visie dat er altijd een balans moet zijn tussen het mentale-, het voedings- en het trainingsaspect. En dan ook in die volgorde!
"Play like you're in first. Train like you're in second"

Fouzia Abbassi

Fitnesstrainer


Weer terug bij First1 Bedrijfsfitness. Fouzia kwam in 2011 in aanraking met groepslessen zoals Club Power, Club Battle en Aerobics. Ze merkte hoeveel het deed met zowel haar lichaam als ook haar mentale gesteldheid. Op dat moment wist ze het zeker, ze wilde ook instructrice worden! Vanaf 2012 heeft ze allerlei opleidingen en cursussen gedaan en op dit moment is ze in het 3e jaar van de opleiding Fysiotherapie. Haar kracht ligt heel erg in het lesgeven, omdat ze hier zoveel plezier en energie uithaalt, maar ook terug geeft. Verder vindt ze het heel erg leuk om mensen met blessures te begeleiden om zo op hun oude niveau te komen.
"Je bent nooit te oud of te jong om van je droom realiteit te maken"

Sander Kruijt-Recoert

Fitnesstrainer


Sander werkt sinds september 2019 als flexibele kracht voor First 1 en heeft altijd al interesse gehad in sporten. Als kleine jongen is hij begonnen met judo en later heeft hij nog een uitstapje gemaakt naar karate. Daarna is hij verslaafd geraakt aan indoorcycling, boksen, hardlopen en survivalruns. De laatste jaren heeft hij veel opleidingen en cursussen op het gebied van voeding en sport gevolgd. O.a. Gewichtsconsulent/voedingsdeskundige, ICG indoor cycling professional, functional training & Shape, Bootcamp en onlangs is hij geslaagd voor Boxing 45 instructeur. Een echte allrounder dus! In 2016 is hij samen met zijn vrouw Cynthia een bedrijfje begonnen waarmee hij lessen en trainingen op het gebied van sport en voeding aanbiedt. Beiden vinden ze het enorm leuk om te sporten en les te geven, vandaar dat zelfs hun vakanties in het teken staan van sport. Ze zijn al een aantal keren naar Curaçao geweest om daar de halve marathon te lopen. Ook hebben ze daar indoorcycling gegeven en heeft zijn vrouw aquarobics gegeven in het resort waar ze verbleven.
"Het hoeft niet snel. 50 keer 2% verandering is ook 100%"

Cynthia Kruijt-Recoert

Fitnesstrainer


Cynthia werkt sinds september 2019 als trainer voor First1 bedrijfsfitness. Van jongs af aan is ze al sportief geweest, maar door een haat liefde verhouding met haar gewicht, heeft ze altijd gestreden tegen overgewicht. Door haar strijd tegen de kilo’s is zij zich gaan verdiepen in alles wat met voeding en beweging en mindset te maken heeft. Sinds 2018 is zij gecertificeerd tot sportpsycholoog/mental coach, waardoor zij dan ook een groot voorstander is van het gedragsveranderingscomponent in de leefstijl. Op dit moment zit zij in de laatste fase van de opleiding tot Vitaalcoach, maar hieraan zijn verschillende verschillende opleidingen vooraf gegaan, zoals de opleiding tot Bewegingsdeskundige overgewicht en obesitas, Beweegconsulent, leefstijlcoach en nu dus de opleiding BGN voedingsspecialist en gewichtsconsulente. De volledige Anatomie heeft zij gevolgd en met succes afgerond binnen de AEA (aquatic excersise association) waardoor zij internationaal professional op alle facetten van aquafitness is. Tevens is zij gecertificeerd voor meerdere groepslessen, die ze dan ook met veel enthousiasme geeft. Samen met haar man Sander Kruijt is zij een kleine onderneming begonnen, waar zij allebei heel veel energie uit halen. Ze geven groepslessen, trainingen en geven graag lessen bij First1!
"Don’t wish for it, Work for it!"

Manuel Viacava

Fitnesstrainer


Manuel is een zeer gepassioneerde sportliefhebber en komt oorspronkelijk uit Peru. Naast zijn moedertaal, Spaans, spreekt hij ook vloeiend Nederlands, Engels, en Italiaans. Na een aantal jaren Europese Studies te hebben gestudeerd, besloot hij zijn passie te volgen en van opleiding te veranderen. Zo heeft hij diverse opleidingen op het gebied van sport en beweging gevolgd en is hij sinds 2013 fulltime werkzaam als Fitness en Personal Trainer in de fitnessbranche. Manuel geeft naast Personal Trainingen ook small group trainingen, HIIT workouts, en bootcamps. Zijn passie voor sport blijkt ook uit zijn vrijetijdsbesteding: dan doet hij o.a. aan crossfit, yoga, klimmen, zwemmen. Hij kan cliënten work-outs bieden waarin onder andere op snelheid, lenigheid en uiteraard ook op kracht wordt getraind. Verder biedt Manuel trainingen op maat, afhankelijk van de behoefte; b.v. afvallen, vergroten lenigheid, opbouw spiermassa. Ten slotte leeft en eet Manuel bewust: desgewenst geeft hij voedingsadviezen, ook in relatie tot de trainingsbehoefte.
"Be the best you can be"

Lorenzo Capodieci

Fitnesstrainer


Lorenzo is ons team komen versterken in januari 2020. Hij is fitness- en Pilates instructeur, met een dans achtergrond. Eigenlijk is hij professioneel danser en heeft hij veel kennis van het menselijk lijf, hetgeen hij dan ook dagelijks mee brengt in de fitnessruimte. Met behulp van zijn Pilateslessen leer je je lijf op een nieuwe manier kennen. Je voelt spieren, waarvan je het bestaan niet eens wist! Pilates houdt je sterk en mobiel en ondersteunt je dagelijkse bewegingen. Lorenzo kan ook helpen bij het bereiken van een fitnessdoel, zoals afvallen, spieropbouw, specifieke oefeningen en algeheel welbevinden.
"It's never to late to enter in relation with your body, and it's a wonderful part of life"

Roeland de Jong

Fitnesstrainer


Roeland is eind 2019 het team van trainers komen versterken voor de regio Den Haag. Sinds 2009 was hij naast zijn baan als ICT projectmanager werkzaam als trainer binnen een sportschool en vanaf 2013 vanuit zijn eigen onderneming Novisport. Sfeer en afstemmen op de behoeftes van de klant of groep staan bij hem hoog in het vaandel. Als de trainingen leuk zijn is het immers een stuk makkelijker om je doelen te behalen en bewegen een vaste plek in je leven te geven. Roeland is vader van 3 dochters en is naast het sporten graag bezig met muziek en theater.
“Stem je training af op je energie van die dag. Progressie is nooit lineair”
Share This