Onze trainers

Onze medewerkers zijn ons visitekaartje en daar zijn we trots op! Zowel onze vaste medewerkers als onze freelancers zijn hoog opgeleid, allround en betrokken en helpen onze sporters met veel passie naar meer vitaliteit.

Erica Roosenschoon

Trainer / Eigenaar


Van kleins af aan ben ik al bezig geweest met sport en bewegen. Ik kon toen al niet stil zitten en nu nog steeds niet. Ik ben een typisch voorbeeld van iemand die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, al kon ik destijds nog niet voorzien hoe mijn studiekeuze mijn leven zou veranderen en bepalen. Mijn toenmalige gymleraar op de middelbare school bracht me op het idee om me aan te melden voor de Academie Lichamelijke Opvoeding in Den Haag en dat betekende het begin van mijn sportieve carrière. Volkomen toevallig maakte ik kennis met incompany bedrijfsfitness en in 1996 trad ik in dienst als medewerker van het toenmalige Samenwerkingsverband Bedrijfsfitness. In 1996 werd ik locatiemanager van de bedrijfsfitnessruimte van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en die rol paste me goed. In 1999 trad ik toe tot de VOF en in 2006 werd ik mededirecteur in de BV First1 Bedrijfsfitness en vanaf 2007 DGA. Deze functie bekleed ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel passie en plezier!
"Ondernemen is vallen, opstaan en weer doorgaan!"

Liesbeth van Gorsel

Trainer


Liesbeth werkt sinds 2010 bij First1 Bedrijfsfitness. Op dit moment is zij vestigingsmanager van het Havenbedrijf (Port of Rotterdam) in Rotterdam. Als vestigingsmanager geeft zij dagelijks persoonlijke fitnesstrainingen en diverse groepslessen zoals Yoga, Pilates, Aerobics, Steps, ClubPower en ClubCore. Ze heeft het CIOS in Goes met succes afgerond en heeft daarna diverse opleidingen en cursussen gevolgd om de verschillende lesstijlen te kunnen geven. Daarnaast geeft zij ook nog Touch Pro Stoelmassage en is ze opgeleid in sport en voeding. Kortom: een manusje van alles! Buiten het werk is Liesbeth is lid van de vrijwillige brandweer, waar ze zich inzet voor mens en dier. Tevens kan ze erg genieten van een luie dag, waarop ze helemaal niets doet. Zo houdt ze zich in balans.
Je moet wel meespelen, anders krijg je het koud!

Sebastiaan van de Kuil

Trainer


Sebastiaan werkt sinds 2012 voor First 1 Bedrijfsfitness in de functie ‘regiomanager’. Als regiomanager is hij verantwoordelijk voor alle operationele zaken en is hij het eerste aanspreekpunt voor de locatiemanagers.Naast zijn werkzaamheden als regiomanager, is hij ook meewerkend op het operationele vlak. Sebastiaan geeft fitnessbegeleiding, Touch Pro Stoelmassage en groepslessen zoals Spinning, Aerobics en Bodybalance. Sebastiaan vindt het uitdagend dat hij, samen met de locatiemanagers, invloed heeft op de participatiecijfers van onze sporters. Met een innovatieve blik en oog voor optimalisatie, maakt hij samen met de locatiemanagers een plan om zijn doel te realiseren. Zijn specialiteit is Body Balance.
“Keep calm, stay fit!”

Marianne Ploegmakers

Trainer


Marianne is sinds 2016 werkzaam bij First1 als flexibele kracht voor de locaties in Rotterdam. Als fanatiek buitensporter geeft zij een variatie aan trainingen zoals Bootcamp, Hardlooptraining, Core Fit, Personal Training, Poweryoga en Pilates. Sinds 2012 werkt zij als zelfstandig trainer en heeft zij Fit Happens opgericht en de sportapp Fit Happens 010 ontwikkeld om het buitensporten te promoten in de stad Rotterdam. Met liefde en plezier begeleidt zij mensen om te werken aan een gezond, fit en sterk lichaam en helpt zij ze om een goede balans te vinden in het dagelijks, veelal drukke, leven. Zij is ervan overtuigd dat plezier in bewegen met voldoende rust, in combinatie met goede voeding de doorslag geeft tot blijvend resultaat. Haar enthousiasme en inzet motiveert mensen om hun uiterste best te doen om datgene te bereiken wat belangrijk voor ze is.
"Go for it and fit wil happen"

Gabriela Riedi

Trainer


Gabriela is sinds 2006 een flexibele kracht bij First1 Bedrijfsfitness. Als geboren Zwitserse, skifanaat en liefhebber van kickboxen, spinning en BodyBalance heeft Gabriela in 1998 van haar sportieve hobby haar werk gemaakt, sindsdien is zij met hart en ziel als personal trainer en instructeur werkzaam. De opleiding als personal trainer/revalidatie coach en instructeur voltooide zij in Zwitserland bij SAFS (Swiss Academy for Fitness and Sport) en d.m.v. jaarlijkse bijscholingen blijft zij zichzelf uitdagen. Tijdens een training wordt, naast gezondheid en algehele fitheid, ook lichamelijke bewustwording gecreëerd en dat bevordert eveneens het emotionele welzijn! De cirkel sluit zich met haar studie CranioSacraalTherapie, die zij in Zwitserland heeft gevolgd en sinds 2010 in een eigen praktijk uitvoert. Voor First1Bedrijfsfitness geeft zij samen met Erica Roosenschoon iedere vrijdagmorgen de TopFit Bewindsliedentraining bij het ministerie van Economische zaken.
“Leven is bewegen, bewegen is leven!”

Chantal van Veen

Trainer


Chantal werkt sinds 2017 als flexibele kracht voor First1 Bedrijfsfitness. Ze versterkt momenteel het team bij ACM, de Autoriteit Consument en Markt. Chantal geeft al meer dan 14 jaar met plezier les op verschillende sport-en dansscholen. Na haar dansopleiding heeft ze verschillende fitness- en sportopleidingen gevolgd in binnen-en buitenland en is ze, als kroon op mijn werk als group fitness instructeur, Presenter of the Year van Nederland geworden! De lessen die ze geeft zijn; Bodyshape, Xco, Bodybalance, Bodyvive, Zumba, Bootcamp, Gladiator, Steps, Highlow aerobics, Poweryoga, Hiphop, Kidsdance en Latindance. Naast het lesgeven is Chantal gediplomeerd fitnessinstructeur en orthomoleculair voedingsdeskundige. Dit jaar begint ze onder andere aan de opleiding orthomoleculaire sportvoeding en crosstraining. Naast het lesgeven zijn haar grootste passies dansen (Hiphop en Salsa) en reizen!
“A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at “

Dwien Smits

Trainer


Dwien werkt met groot plezier bij First1 op de locatie van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Ze geeft daar spinning, circuittraining, core trainingen en bootcamp. HbR betekent voor haar werken met leuke mensen in een waanzinnige omgeving, genieten dus! Hiernaast is ze clubmanager bij een sportschool en is ze daarnaast bezig om haar eigen bedrijf in de sport uit te bouwen. Druk dus, maar sport is de rode draad in haar leven, haar passie, haar alles! Er is onlangs een nieuw project gaan lopen in samenwerking met sportbedrijf Rotterdam, waarin ze crossfitkids geeft aan kinderen die, om wat voor reden ook, niet in de reguliere groepen passen. Dit nieuwe project heet "special talents" , waarin ze kinderen een veilige sportomgeving biedt, waarin jezelf zijn en eigenwaarde voorop staat. Mijn quote is dan ook "iedereen verdient sport" Waarom? Omdat sport je helpt in alles, zowel voor lijf als geest en maakt, dat je in de breedste zin van het woord krachtiger wordt! Er komt ook een project aan voor volwassenen, waarin we gaan werken aan diezelfde kracht. Trainen, motiveren van mensen vindt ze heerlijk, maar aan het bieden van sport ook nog een maatschappelijk belang hangen, maakt haar drijfveer nog groter, een enorme missie dus!
"Iedereen verdient sport"

Guus Pownall

Trainer


Guus is ons First1 team komen versterken in 2018. Hij is op z'n 7e in aanraking gekomen met karate en heeft vervolgens diverse vechtsporten /verdedigingssporten beoefend. Later is hij in deze takken van sport gaan les geven. Guus geeft les in de volgende disciplines: Karate, Kickboksen, Thaiboksen, Mma, Boksen, Wing chun en het systeem close quarters combat (een zelfbeschermingssysteem van oorsprong van de navy seals, army rangers, fbi, cia enz uit amerika) Op dit moment runt hij zijn eigen sportschooltje kleinschalig waar hij personal trainingen en small group fitness geeft. Daarnaast geeft hij ook fitness, bootcamps en crossfit.
The best project you’ll ever work on is you!

Wendy Mast

Trainer


Wendy werkt sinds 2018 bij First1. Zij is zelf 40 kg afgevallen. Tijdens haar 'lifestyle' verandering heeft zij haar passie voor de sport gevonden! Inmiddels heeft ze daar haar werk van mogen maken. Hoe gaaf is dat! Voor haar voelt dit werk daarom ook niet als werken, elke dag is voor haar een feestje om samen met de klanten naar hun doel te werken. Of het nu gaat om fitter te worden, afvallen, of gewoon lekker in beweging zijn. Een les met Wendy is vaak hard werken, maar wel met heel veel plezier!
"Waar een wil is, is een weg!"

Michael de Jongh

Trainer


Michael werkt alweer vanaf 2016 voor First1. Michael geeft X-co lessen, buik-rug trainingen, Spinning lessen en fitness begeleiding. Hij is altijd al sportief geweest en hij zit vol met energie en enthousiasme! Hij vindt het leuk om mensen fit en gezond te laten bewegen en zweten! Ook geeft hij verschillende groepslessen en personal training op drie andere sportscholen in regio Den Haag. Hij heeft MBO Commercieel medewerker gedaan als opleiding, daarnaast was hij altijd al bezig met het geven van spinninglessen. Dat vond hij zo leuk, dat hij er zijn werk van wilde maken. Later is hij begonnen met het behalen van het Fitvak A diploma en hij heeft een korte NLP communicatie cursus gedaan. Daarnaast ben ik me ook gaan richten op het mixen (DJ'en) van zijn lessen om het zo leuk mogelijk te maken voor de deelnemers! Hij volgt ieder kwartaal nog een bijscholing van de Xcore opleiding, die hij in 2012 behaald heeft.

Tamara van Dooren

Trainer


Tamara is vanaf 1 april 2018 werkzaam bij First1. Ze heeft al verschillende banen gehad in de sport of sport gerelateerd. Ze vindt het super leuk om medewerkers binnen een bedrijf aan hun doelen te laten werken en deze samen na te streven. Door middel van het motiveren en enthousiasmeren, een gevarieerd aanbod in lessen aanbieden en passende persoonlijke begeleiding geven, gaat ze er samen met jou voor! Hardlopen, Pilates, funboxing, HIIT, circuittraining, bootcamp en krachttraining zijn momenteel haar lesonderdelen. Zelf is ze ook aan het trainen voor de halve triatlon. Dit doe ik naast mijn gezinsleven, een eigen onderneming en werken voor First1. Een lekker vol(daan) leven dus maar “She loves it” 😉. Verder is ze dol op kamperen, kun je haar wakker maken voor sushi en vindt ze fotografie leuk en interessant.
Enjoy life, do what you love, live!

Vivienne Buunen

Trainer


Vivienne is een sportieve jonge vrouw die haar hele leven lang al bezig is met sport. Of het nou mensen begeleiden in de sport is, lessen geven, of zelf sporten. Sporten is een onmisbaar onderdeel geworden van haar dagelijkse leven. Waar ze vroeger topsport basketbal deed, is ze nu bijna elke dag te vinden in de fitness. Sporten is haar passie en van deze passie heeft ze ook haar werk weten te maken. Momenteel combineert zij haar baantje in de sportwereld met een studie psychologie aan de Universiteit in Utrecht. Een goude combie voor haar, want niks geeft haar meer energie en voldoening dan het helpen en begeleiden van mensen in hun persoonlijke proces naar resultaat, geluk en gezondheid. Het belangrijkste vindt zij, dat mensen snappen waarom ze doen wat ze doen. In het dagelijks leven maar ook in de sport: ‘waarom voeren we de oefening precies op deze exacte wijze uit en hoe kan mij dit helpen.’ En in haar visie is juist deze eerste bewustwording wat mensen uiteindelijk gaat helpen bij het behalen van hun doelstellingen.

Henry Kortman

Trainer


Henry Kortman heeft vijf jaar met heel veel plezier gewerkt bij First1. Na vijf jaar kreeg hij de kans om als docent te werken voor Fitness en Personal Trainers. Naast dit docentschap is hij ook werkzaam als Personal Trainer. Sinds een maand of zes is hij met veel plezier weer terug bij First1 als ZZP’r. Voornamelijk op de dinsdag ochtend bij het Rotterdams Havenbedrijf. Als Personal coach heeft hij de visie dat er altijd een balans moet zijn tussen het mentale-, het voedings- en het trainingsaspect. En dan ook in die volgorde!

Niels Couvreur

Trainer


Niels werkt sinds april 2019 bij First1. Hij geeft bootcamp les op de locatie van de ANWB in Den Haag. Niels doet daarnaast diverse andere dingen, veelal in de sport. Zo is hij al ruim 4 jaar Crossfit trainer bij CF071 in Leiden en ook zelf vervend Crossfitter. Hij vindt het heerlijk om zichzelf uit te dagen en grenzen op te zoeken, maar er niet te vaak overheen te gaan want dat kan weer tot blessures leiden. Daarnaast is hij Bodytec trainer bij een studio in Leiderdorp en bij zijn eigen bedrijf. Dit heeft Niels begin dit jaar opgericht en is druk bezig om dit uit te bouwen. Hij geeft Bodytec bij mensen thuis en hij gaat bij mensen op werk langs. Tot slot geeft hij ook personal training op locatie. Kortom, een druk baasje. O ja, daarnaast is ie ook nog freelance marktonderzoeker. Hij kon dit niet helemaal loslaten na 19 jaar in de branche te hebben gewerkt.
Voldoende bewegen, een beetje letten op wat je eet, genoeg slapen en genieten van alle momenten met dierbaren. Dat zijn de basis ingrediënten voor een gezond lichaam en geest.

Mirjam Offeringa

Trainer


Barry van der Lek

Trainer


Pin It on Pinterest

Share This