Onze trainers

Onze medewerkers zijn ons visitekaartje en daar zijn we trots op! Zowel onze vaste medewerkers als onze freelancers zijn hoog opgeleid, allround en betrokken en helpen onze sporters met veel passie naar meer vitaliteit.

Erica Roosenschoon

Eigenaar


Van kleins af aan ben ik al bezig geweest met sport en bewegen. Ik kon toen al niet stil zitten en nu nog steeds niet. Ik ben een typisch voorbeeld van iemand die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, al kon ik destijds nog niet voorzien hoe mijn studiekeuze mijn leven zou veranderen en bepalen. Mijn toenmalige gymleraar op de middelbare school bracht me op het idee om me aan te melden voor de Academie Lichamelijke Opvoeding in Den Haag en dat betekende het begin van mijn sportieve carrière. Volkomen toevallig maakte ik kennis met incompany bedrijfsfitness en in 1996 trad ik in dienst als medewerker van het toenmalige Samenwerkingsverband Bedrijfsfitness. In 1996 werd ik locatiemanager van de bedrijfsfitnessruimte van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en die rol paste me goed. In 1999 trad ik toe tot de VOF en in 2006 werd ik mededirecteur in de BV First1 Bedrijfsfitness en vanaf 2007 DGA. Deze functie bekleed ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel passie en plezier!
"Ondernemen is vallen, opstaan en weer doorgaan!"

Jeff Delfina

Trainer


Jeff Delfina heeft pas geleden het First1 team versterkt. In de rol van vestigingsmanager is hij eindverantwoordelijk voor het vitaliteitscentrum binnen het Havenbedrijf Rotterdam, ons paradepaardje. Jeff is, hoe toevallig , geboren in Rotterdam, een absolute match dus! Al van kleins af aan is hij met sport bezig. Vandaar dat hij zich verder professioneel in de sport heeft ontwikkeld en al ruim 10 jaar als gediplomeerd Personal Trainer werkt. Zijn stijl in personal training kenmerkt zich in het opzoeken van de fysieke en mentale grenzen van de sporters om deze samen met hen te verleggen. Honkbal en softbal is zijn leven. Dat is wat hij met name doet in zijn vrije tijd. Sinds 2014 maakt Jeff deel uit van het Nederlands softbalteam, waarvoor hij bijna jaarlijks een WK of EK speelt in het buitenland. Daarnaast is hij speler in een American Football team en vindt hij acteren leuk. Een veelzijdig iemand dus!
"Je moet wel meespelen, anders krijg je het koud!"

Sebastiaan van de Kuil

Trainer


Sebastiaan werkt sinds 2012 voor First 1 Bedrijfsfitness in de functie ‘regiomanager’. Als regiomanager is hij verantwoordelijk voor alle operationele zaken en is hij het eerste aanspreekpunt voor de locatiemanagers.Naast zijn werkzaamheden als regiomanager, is hij ook meewerkend op het operationele vlak. Sebastiaan geeft fitnessbegeleiding, Touch Pro Stoelmassage en groepslessen zoals Spinning, Aerobics en Bodybalance. Sebastiaan vindt het uitdagend dat hij, samen met de locatiemanagers, invloed heeft op de participatiecijfers van onze sporters. Met een innovatieve blik en oog voor optimalisatie, maakt hij samen met de locatiemanagers een plan om zijn doel te realiseren. Zijn specialiteit is Body Balance.
“Keep calm, stay fit!”

Ladin van de Berg

Trainer


Al vanaf haar jeugd is Ladin zeer geïnteresseerd geweest in sport en bewegen. Dat begon o.a. met ballet, volksdans, volleybal en basketbal. Na jaren gewerkt te hebben in de bank- en reclamewereld heeft zij haar hart gevolgd en is ze sinds 2012 werkzaam First1 Bedrijfsfitness als medisch fitness- en groepslesinstructeur. De lessen die zij geeft zijn o.a. Indoor Cycling, Club Power, Club Core, Pilates en Yoga. Ladin gelooft, dat bewegen het beste medicijn is voor iemands lichaam en geest.
"No matter how slow you go, you still lap everybody on the couch!"

Gabriela Riedi

Trainer


Gabriela is sinds 2006 een flexibele kracht bij First1 Bedrijfsfitness. Als geboren Zwitserse, skifanaat en liefhebber van kickboxen, spinning en BodyBalance heeft Gabriela in 1998 van haar sportieve hobby haar werk gemaakt, sindsdien is zij met hart en ziel als personal trainer en instructeur werkzaam. De opleiding als personal trainer/revalidatie coach en instructeur voltooide zij in Zwitserland bij SAFS (Swiss Academy for Fitness and Sport) en d.m.v. jaarlijkse bijscholingen blijft zij zichzelf uitdagen. Tijdens een training wordt, naast gezondheid en algehele fitheid, ook lichamelijke bewustwording gecreëerd en dat bevordert eveneens het emotionele welzijn! De cirkel sluit zich met haar studie CranioSacraalTherapie, die zij in Zwitserland heeft gevolgd en sinds 2010 in een eigen praktijk uitvoert. Voor First1Bedrijfsfitness geeft zij samen met Erica Roosenschoon iedere vrijdagmorgen de TopFit Bewindsliedentraining bij het ministerie van Economische zaken.
“Leven is bewegen, bewegen is leven!”

Melanie Visser

Trainer


Melanie werkt sinds 2003 voor First1 Bedrijfsfitness. De eerste tien jaar als vaste medewerker, later als freelancer. Naast allround trainer is zij een allround atleet. Ze werkt voornamelijk als personal trainer maar geeft ook de nodige groepslessen. Haar kracht ligt in het motiveren maar ook het correct uitvoeren van bewegen/trainen en dit laten ervaren, zodat het bijblijft. Haar motto; “be your own hero” streeft zei elke dag na. Niet iedereen is even belastbaar maar haal het beste uit jezelf!
“Be your own hero”

Chantal van Veen

Trainer


Chantal werkt sinds 2017 als flexibele kracht voor First1 Bedrijfsfitness. Ze versterkt momenteel het team bij ACM, de Autoriteit Consument en Markt. Chantal geeft al meer dan 14 jaar met plezier les op verschillende sport-en dansscholen. Na haar dansopleiding heeft ze verschillende fitness- en sportopleidingen gevolgd in binnen-en buitenland en is ze, als kroon op mijn werk als group fitness instructeur, Presenter of the Year van Nederland geworden! De lessen die ze geeft zijn; Bodyshape, Xco, Bodybalance, Bodyvive, Zumba, Bootcamp, Gladiator, Steps, Highlow aerobics, Poweryoga, Hiphop, Kidsdance en Latindance. Naast het lesgeven is Chantal gediplomeerd fitnessinstructeur en orthomoleculair voedingsdeskundige. Dit jaar begint ze onder andere aan de opleiding orthomoleculaire sportvoeding en crosstraining. Naast het lesgeven zijn haar grootste passies dansen (Hiphop en Salsa) en reizen!
“A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at “

Dwien Smits

Trainer


Dwien werkt met groot plezier bij First1 op de locatie van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Ze geeft daar spinning, circuittraining, core trainingen en bootcamp. HbR betekent voor haar werken met leuke mensen in een waanzinnige omgeving, genieten dus! Hiernaast is ze clubmanager bij een sportschool en is ze daarnaast bezig om haar eigen bedrijf in de sport uit te bouwen. Druk dus, maar sport is de rode draad in haar leven, haar passie, haar alles! Er is onlangs een nieuw project gaan lopen in samenwerking met sportbedrijf Rotterdam, waarin ze crossfitkids geeft aan kinderen die, om wat voor reden ook, niet in de reguliere groepen passen. Dit nieuwe project heet "special talents" , waarin ze kinderen een veilige sportomgeving biedt, waarin jezelf zijn en eigenwaarde voorop staat. Mijn quote is dan ook "iedereen verdient sport" Waarom? Omdat sport je helpt in alles, zowel voor lijf als geest en maakt, dat je in de breedste zin van het woord krachtiger wordt! Er komt ook een project aan voor volwassenen, waarin we gaan werken aan diezelfde kracht. Trainen, motiveren van mensen vindt ze heerlijk, maar aan het bieden van sport ook nog een maatschappelijk belang hangen, maakt haar drijfveer nog groter, een enorme missie dus!
"Iedereen verdient sport"

Michael de Jongh

Trainer


Michael werkt alweer vanaf 2016 voor First1. Michael geeft X-co lessen, buik-rug trainingen, Spinning lessen en fitness begeleiding. Hij is altijd al sportief geweest en hij zit vol met energie en enthousiasme! Hij vindt het leuk om mensen fit en gezond te laten bewegen en zweten! Ook geeft hij verschillende groepslessen en personal training op drie andere sportscholen in regio Den Haag. Hij heeft MBO Commercieel medewerker gedaan als opleiding, daarnaast was hij altijd al bezig met het geven van spinninglessen. Dat vond hij zo leuk, dat hij er zijn werk van wilde maken. Later is hij begonnen met het behalen van het Fitvak A diploma en hij heeft een korte NLP communicatie cursus gedaan. Daarnaast ben ik me ook gaan richten op het mixen (DJ'en) van zijn lessen om het zo leuk mogelijk te maken voor de deelnemers! Hij volgt ieder kwartaal nog een bijscholing van de Xcore opleiding, die hij in 2012 behaald heeft.
“Just do it!”

Vivienne Buunen

Trainer


Vivienne is een sportieve jonge vrouw die haar hele leven lang al bezig is met sport. Of het nou mensen begeleiden in de sport is, lessen geven, of zelf sporten. Sporten is een onmisbaar onderdeel geworden van haar dagelijkse leven. Waar ze vroeger topsport basketbal deed, is ze nu bijna elke dag te vinden in de fitness. Sporten is haar passie en van deze passie heeft ze ook haar werk weten te maken. Momenteel combineert zij haar baantje in de sportwereld met een studie psychologie aan de Universiteit in Utrecht. Een goude combie voor haar, want niks geeft haar meer energie en voldoening dan het helpen en begeleiden van mensen in hun persoonlijke proces naar resultaat, geluk en gezondheid. Het belangrijkste vindt zij, dat mensen snappen waarom ze doen wat ze doen. In het dagelijks leven maar ook in de sport: ‘waarom voeren we de oefening precies op deze exacte wijze uit en hoe kan mij dit helpen.’ En in haar visie is juist deze eerste bewustwording wat mensen uiteindelijk gaat helpen bij het behalen van hun doelstellingen.
"You miss 100% of the shots you don't take"

Iris van Rooij

Trainer


Iris is al vroeg begonnen met sport. Vanaf haar 14e begon zij met het volgen van lessen in de sportschool, waarna zij werd uitgenodigd voor het showballet team. Zij is daar op haar 17e bijgekomen en tot op heden maakt zij daar nog steeds deel van uit. Al snel merkte ze, dat haar passie in de sport en en de muziek lag. Hier heeft zij een mooie combi in weten te vinden door groepslessen te gaan geven. Al 12 jaar geeft Iris met veel passie en energie verschillende groepslessen wisselend van Zumba, Sh’bam, Bodypump, Xcore, Clubcore t/m Bodyshape. Naast de groepslessen is Iris ook begeleiding gaan geven in een sportschool en heeft zij het coördineren van de groepslessen op zich genomen. Tegenwoordig geeft zij nog steeds groepslessen in een sportschool en daarnaast bij First1, waar ze ook met veel plezier de klanten van het NWO in Utrecht begeleidt. Dit alles doet zij naast haar parttime baan als stewardess bij Transavia. De afwisseling tussen het vliegen en de sport maakt dat zij veel plezier blijft houden in haar werk. Iris wordt naast de groepslessen die ze met veel enthousiasme geeft, ook steeds meer geënthousiasmeerd voor het 1 op 1 begeleiden van mensen. Haar voornemen is dan ook om zich in de toekomst nog verder op te leiden tot Personal Trainer en ook hier mensen in te gaan begeleiden.
"The only bad workout, is the one that didn’t happen"

Henry Kortman

Trainer


Henry Kortman heeft vijf jaar met heel veel plezier gewerkt bij First1. Na vijf jaar kreeg hij de kans om als docent te werken voor Fitness en Personal Trainers. Naast dit docentschap is hij ook werkzaam als Personal Trainer. Sinds een maand of zes is hij met veel plezier weer terug bij First1 als ZZP’r. Voornamelijk op de dinsdag ochtend bij het Rotterdams Havenbedrijf. Als Personal coach heeft hij de visie dat er altijd een balans moet zijn tussen het mentale-, het voedings- en het trainingsaspect. En dan ook in die volgorde!
"Play like you're in first. Train like you're in second"

Fouzia Abbassi

Trainer


Weer terug bij First1 Bedrijfsfitness. Fouzia kwam in 2011 in aanraking met groepslessen zoals Club Power, Club Battle en Aerobics. Ze merkte hoeveel het deed met zowel haar lichaam als ook haar mentale gesteldheid. Op dat moment wist ze het zeker, ze wilde ook instructrice worden! Vanaf 2012 heeft ze allerlei opleidingen en cursussen gedaan en op dit moment is ze in het 3e jaar van de opleiding Fysiotherapie. Haar kracht ligt heel erg in het lesgeven, omdat ze hier zoveel plezier en energie uithaalt, maar ook terug geeft. Verder vindt ze het heel erg leuk om mensen met blessures te begeleiden om zo op hun oude niveau te komen.
"Je bent nooit te oud of te jong om van je droom realiteit te maken"

Sander Kruijt-Recoert

Trainer


Sander werkt sinds september 2019 als flexibele kracht voor First 1 en heeft altijd al interesse gehad in sporten. Als kleine jongen is hij begonnen met judo en later heeft hij nog een uitstapje gemaakt naar karate. Daarna is hij verslaafd geraakt aan indoorcycling, boksen, hardlopen en survivalruns. De laatste jaren heeft hij veel opleidingen en cursussen op het gebied van voeding en sport gevolgd. O.a. Gewichtsconsulent/voedingsdeskundige, ICG indoor cycling professional, functional training & Shape, Bootcamp en onlangs is hij geslaagd voor Boxing 45 instructeur. Een echte allrounder dus! In 2016 is hij samen met zijn vrouw Cynthia een bedrijfje begonnen waarmee hij lessen en trainingen op het gebied van sport en voeding aanbiedt. Beiden vinden ze het enorm leuk om te sporten en les te geven, vandaar dat zelfs hun vakanties in het teken staan van sport. Ze zijn al een aantal keren naar Curaçao geweest om daar de halve marathon te lopen. Ook hebben ze daar indoorcycling gegeven en heeft zijn vrouw aquarobics gegeven in het resort waar ze verbleven.
"Het hoeft niet snel. 50 keer 2% verandering is ook 100%"

Cynthia Kruijt-Recoert

Trainer


Cynthia werkt sinds september 2019 als trainer voor First1 bedrijfsfitness. Van jongs af aan is ze al sportief geweest, maar door een haat liefde verhouding met haar gewicht, heeft ze altijd gestreden tegen overgewicht. Door haar strijd tegen de kilo’s is zij zich gaan verdiepen in alles wat met voeding en beweging en mindset te maken heeft. Sinds 2018 is zij gecertificeerd tot sportpsycholoog/mental coach, waardoor zij dan ook een groot voorstander is van het gedragsveranderingscomponent in de leefstijl. Op dit moment zit zij in de laatste fase van de opleiding tot Vitaalcoach, maar hieraan zijn verschillende verschillende opleidingen vooraf gegaan, zoals de opleiding tot Bewegingsdeskundige overgewicht en obesitas, Beweegconsulent, leefstijlcoach en nu dus de opleiding BGN voedingsspecialist en gewichtsconsulente. De volledige Anatomie heeft zij gevolgd en met succes afgerond binnen de AEA (aquatic excersise association) waardoor zij internationaal professional op alle facetten van aquafitness is. Tevens is zij gecertificeerd voor meerdere groepslessen, die ze dan ook met veel enthousiasme geeft. Samen met haar man Sander Kruijt is zij een kleine onderneming begonnen, waar zij allebei heel veel energie uit halen. Ze geven groepslessen, trainingen en geven graag lessen bij First1!
"Don’t wish for it, Work for it!"

Manuel Viacava

Trainer


Manuel is een zeer gepassioneerde sportliefhebber en komt oorspronkelijk uit Peru. Naast zijn moedertaal, Spaans, spreekt hij ook vloeiend Nederlands, Engels, en Italiaans. Na een aantal jaren Europese Studies te hebben gestudeerd, besloot hij zijn passie te volgen en van opleiding te veranderen. Zo heeft hij diverse opleidingen op het gebied van sport en beweging gevolgd en is hij sinds 2013 fulltime werkzaam als Fitness en Personal Trainer in de fitnessbranche. Manuel geeft naast Personal Trainingen ook small group trainingen, HIIT workouts, en bootcamps. Zijn passie voor sport blijkt ook uit zijn vrijetijdsbesteding: dan doet hij o.a. aan crossfit, yoga, klimmen, zwemmen. Hij kan cliënten work-outs bieden waarin onder andere op snelheid, lenigheid en uiteraard ook op kracht wordt getraind. Verder biedt Manuel trainingen op maat, afhankelijk van de behoefte; b.v. afvallen, vergroten lenigheid, opbouw spiermassa. Ten slotte leeft en eet Manuel bewust: desgewenst geeft hij voedingsadviezen, ook in relatie tot de trainingsbehoefte.
"Be the best you can be"

Lorenzo Capodieci

Trainer


Lorenzo is ons team komen versterken in januari 2020. Hij is fitness- en Pilates instructeur, met een dans achtergrond. Eigenlijk is hij professioneel danser en heeft hij veel kennis van het menselijk lijf, hetgeen hij dan ook dagelijks mee brengt in de fitnessruimte. Met behulp van zijn Pilateslessen leer je je lijf op een nieuwe manier kennen. Je voelt spieren, waarvan je het bestaan niet eens wist! Pilates houdt je sterk en mobiel en ondersteunt je dagelijkse bewegingen. Lorenzo kan ook helpen bij het bereiken van een fitnessdoel, zoals afvallen, spieropbouw, specifieke oefeningen en algeheel welbevinden.
"It's never to late to enter in relation with your body, and it's a wonderful part of life"

Roeland de Jong

Trainer


Roeland is eind 2019 het team van trainers komen versterken voor de regio Den Haag. Sinds 2009 was hij naast zijn baan als ICT projectmanager werkzaam als trainer binnen een sportschool en vanaf 2013 vanuit zijn eigen onderneming Novisport. Sfeer en afstemmen op de behoeftes van de klant of groep staan bij hem hoog in het vaandel. Als de trainingen leuk zijn is het immers een stuk makkelijker om je doelen te behalen en bewegen een vaste plek in je leven te geven. Roeland is vader van 3 dochters en is naast het sporten graag bezig met muziek en theater.
“Stem je training af op je energie van die dag. Progressie is nooit lineair”

Pin It on Pinterest

Share This