Interview Corona fit – ACM

Interview Corona fit – ACM.

Interview met Charlotte Janssen 

Hoe ziet jouw werkdag er uit?
Ik begin tussen 8:30 uur en 9:00 uur en eindig tussen 17:00 en 18:00. Thuiswerken betekent voor mij de hele dag achter de laptop aan de eettafel, afgewisseld met telefoongesprekken. Die gesprekken zijn nodig voor werk en soms voor de gezelligheid; om bij te praten met mijn collega’s.

Hoe combineer je bewegen met jouw werkdag?
Om de dag loop ik hard tijdens de lunch of na werktijd. Op de overige dagen zorg ik dat ik op een andere manier aan beweging kom, bijvoorbeeld door te fietsen, wandelen of thuis oefeningen te doen. De aanschaf van een Fitbit heeft erg geholpen met mijn motivatie.

Wat doe je om tijdens de corona crisis gezond te blijven?
Ik ben meer gaan bewegen. Doordat ik geen reistijd heb, heb ik daar meer tijd voor. Ook merk ik dat het nodig is om me fit en vrolijk te blijven voelen. Daarnaast kook ik uitgebreider.

Ervaar jij stress in deze periode en wat doe je om deze in balans te krijgen/houden
Soms ervaar ik stress van werk. Het sporten helpt mij heel erg om dat tegen te gaan. Daarnaast zorg ik voor vaste werktijden. Buiten die werktijden werk ik niet, anders wordt het steeds lastiger om de grens te bepalen. In de avonden en het weekend kom ik volledig los van werk.

Wat mis je het meeste aan fitness op je werk?
Ik mis mijn vaste rondje krachttraining.

Hoe voelt het voor jou nu je niet meer kunt sporten op je werk?
Het was in het begin even wennen, maar ik heb snel een nieuw ritme kunnen vinden door te beginnen met hardlopen en thuis oefeningen te kunnen doen.

Merk je dat je eetpatroon is veranderd nu je meer thuis bent?
Jazeker, ik heb meer tijd om te koken en eet daardoor gevarieerder. Wel merk ik dat ik door het thuis werken veel meer chocola en chips ben gaan eten.

Heb je al gezien dat je kunt sporten via FitSnacks.TV en maak je daar gebruik van?
Ja dat heb ik gezien, maar ik maak er geen gebruik van. De hoeveelheid video’s geeft mij keuzestress.

Aan wie geef jij het stokje door? Nomineer een collega en wij nemen contact op!
Judith Roumen

Offerte aanvragen

Comments are closed.

Share This