Interview Corona fit – ANWB

Interview Corona fit – ANWB.

Interview met Bianca Weijers 

Hoe ziet jouw werkdag er uit?
Ik werk fulltime dus elke dag gaat de wekker vroeg af.  Vervolgens zit ik de hele dag achter mijn laptop en moet ik mijzelf bijna dwingen tijd vrij te maken om een rondje te lopen of even te gaan sporten/hardlopen. Dit probeer ik ook te blokken in mijn agenda maar helaas lukt het niet altijd om dit te doen omdat er een telefoontje of een email weer voorbij komt die ik op dat moment moet behandelen.  Wanneer je op kantoor werkt, ben je om 1700 klaar en je logt dan uit. Thuis gaat dit niet omdat, ik dan toch nog even snel iets beantwoord aangezien de laptop op handbereik ligt.

Hoe combineer je bewegen met jouw werkdag?
Op dit moment probeer ik elke dag te sporten maar dat komt er niet altijd van. Mijn man en ik proberen veel te bewegen door bijvoorbeeld boodschappen te doen op de fiets bij een supermarkt die wat verder ligt of doen dit lopend. Wat ik tot nu toe wel gedaan heb zijn bepaalde workouts van FitSnack zoals body and Mind lessen en Total Body Workout. Ook gebruik ik een app  Woman workout waar ik oefeningen kan doen.

Wat doe je om tijdens de corona crisis gezond te blijven?
Ik volg de RIVM richtlijnen , probeer zoveel mogelijk te sporten en gezond te eten.  Aan het begin van het jaar ben ik begonnen met de Vegan challange, en deze beviel mij zo goed dat ik  nu nog steeds vegan eet.

Ervaar jij stress in deze periode en wat doe je om deze in balans te krijgen / houden
Ik merk dat ik mezelf opleg om verplicht achter de laptop te blijven terwijl ik weet dat het belangrijk is om even achter de laptop vandaan te komen en een rondje te lopen of te sporten. Ik moet hiervoor echt tijd blokken in mijn agenda zodat ik hier rekening mee kan houden. Aan de andere kant is thuiswerken ook ontspannend, ik heb geen file of wat dan ook . Ook merk ik dat ik meer gefocust ben en minder afgeleid  ben sinds ik thuis werk.

Wat Corona betreft, ik maak me gelukkig helemaal geen zorgen. Het enige wat ik jammer vind, is dat de vakantie niet is door gegaan.

Wat mis je het meeste aan fitness op je werk?
Ik mis alles aan het fitnessen. Het feit dat ik na werk meteen kan gaan sporten, de gezelligheid met de andere sporters en de instructeurs.  Een instructeur die jou opwacht om weer deel te nemen aan de les en de motivering vanuit de instructeurs.

Hoe voelt het voor jou nu je niet meer kunt sporten op je werk?
Ik vind het  erg jammer, maar ik ben wel blij dat er nu Bootcamp lessen worden aangeboden.

Merk je dat je eetpatroon is veranderd nu je meer thuis bent?
Mijn eetpatroon is meer veranderd  ik snoep meer uit verveling en ik eet veel meer.

Heb je al gezien dat je kunt sporten via FitSnacks.TV en maak je daar gebruik van?
Jazeker, ik doe allerlei body en mind lessen en Total body workout. Het enige wat een beetje jammer is aan Fitsnacks is dat je niet kunt zien welke workouts je al gehad hebt en welke je nog kunt doen.

Aan wie geef jij het stokje door? Nomineer een collega en wij nemen contact op!
Ik nomineer Marieke Haafkes.

Offerte aanvragen

Comments are closed.

Share This