In 5 stappen naar succesvolle incompany bedrijfsfitness

In 5 stappen naar succesvolle incompany bedrijfsfitness.

Steeds meer bedrijven realiseren een fitnessruimte voor hun medewerkers. Dat is slim, want incompany fitness is meer dan alleen een mooie arbeidsvoorwaarde, het houdt ook je bedrijf gezond. Want fitte medewerkers zijn meer betrokken en productiever. Alle reden dus om te investeren in sportgelegenheid voor je medewerkers. Maar hoe? Waar begin je? First1 Bedrijfsfitness geeft je een kijkje in de keuken met deze 5 stappen naar succesvolle incompany bedrijfsfitness.

personal training incompany bedrijfsfitness

Stap 1. Bereken wat incompany bedrijfsfitness je oplevert

Voordat je investeert wil je weten wat het je op kan leveren. Toch? Uit onderzoek van TNO blijkt dat het nauwelijks mis kan. Met elke euro die je investeert in de gezondheid van jouw medewerkers

 • verhoog je de arbeidsproductiviteit met 2,5 tot 5 euro en
 • bespaar je 2 tot 6 euro aan verzuimkosten.

En dat is nog niet alles.  Na 30 jaar First1 Bedrijfsfitness weten we dat incompany bedrijfsfitness de sfeer en de onderlinge samenwerking op de bedrijfsvloer verbetert. Het helpt om medewerkers te boeien en aan je te binden.  En, last but not least, zo’n hippe sportschool op het werk maakt je in één keer tot een heel aantrekkelijke werkgever.

incompany bedrijfsfitness investering

Stap 2. Inventariseer de behoefte van je medewerkers en maak een plan

Succesvolle incompany bedrijfsfitness betekent dat je mensen er graag gebruik van maken én dat het resultaat oplevert.
Daarom vraag je je eerst af wat medewerkers willen. Gaat het ze vooral om een betere conditie? Willen ze afvallen? Of gaat het puur om de fun? En net zo belangrijk: wat wil jij, als werkgever? Veel van onze klanten zetten sport in als middel om stressklachten aan te pakken of uitdagingen op het gebied van de werkhouding te lijf te gaan. Als je precies weet wat jouw doel is én wat je doelgroep wil, maak je, vaak samen met een specialist, een plan van aanpak.

Stap 3. Kies je ruimte en maak ‘t fitnessproof

Je weet wat je wilt bereiken, maar waar moet de sportruimte komen? Denk niet te snel dat je geen ruimte hebt. Je hebt echt geen complete etage nodig voor effectieve incompany bedrijfsfitness. Bij First1 Bedrijfsfitness weten we hoe je ook met beperkte ruimte een groot effect bereikt.

Dan komt de metamorfose van kantoor naar bedrijfsfitnessruimte. Dat betekent ontwerpen, plannen en (ver)bouwen. Dat is bijna altijd het werk van specialisten. Wij nemen het onze klanten zelfs vaak helemaal uit handen. Want er komt heel wat bij kijken. Denk aan:

 • keuze sportvloeren en wanden
 • keuze ventilatiesysteem
 • vloerplan sport/fitnessruimte
 • ontwerp douche- en kleedgelegenheid
 • begeleiding (ver)bouwproces
 • kosten bewaken
 • etc. etc.

Stap 4. Zorg voor de juiste fitness- en cardioapparatuur

Je hebt een prachtige incompany fitnessruimte. Nu de inrichting nog. Hoe zorg je dat de fitnessapparaten straks passen en helemaal aansluiten bij de trainingsbehoefte van je mensen? En wat kost dat? Je leidraad is het plan van aanpak. Daar staat in welke soorten training je aan gaat bieden aan de medewerkers.

Toch is ook deze stap vaak specialistenwerk. Veel van onze klanten laten zich graag adviseren bij de keuze en aanschaf van de juiste apparatuur. Dan zorgen we ook dat alles op de juiste plek en goede manier wordt geïnstalleerd en regelen we meteen de onderhoudscontracten. Desgewenst verzorgen we zelfs een pilotjaar, met een tijdelijk contract. Dat is een uitgelezen manier om incompany bedrijfsfitness laagdrempelig uit te proberen.

Stap 5. Organisatie en interne marketing van de nieuwe incompany bedrijfsfitness

Wil je incompany bedrijfsfitness in jouw organisatie tot een succes maken, dan heb je nog een paar zaken nodig:

 1. een openings– en sportlesprogramma dat naadloos aansluit op de wensen en mogelijkheden van je medewerkers;
 2. ervaren fitnesstrainers en professionele groeplesdocenten die zorgen voor kwaliteit, continuïteit en motivatie;
 3. een intern promotieplan dat zorgt voor maximale deelname onder de medewerkers;
 4. een ledenadministratie en
 5. managementrapportages, zodat je weet wat de investering in de vitaliteit van je medewerkers oplevert!

Het enige wat je nu nog te doen staat is de organisatie van een grandioos openingsfeest van je nieuwe incompany bedrijfsfitness. Veel succes!

Gratis advies over incompany bedrijfsfitness in jouw organisatie

Incompany bedrijfsfitness betekent vaak een flinke investering. Zorg daarom dat je de juiste specialist inschakelt die je helpt een optimaal resultaat te behalen.

First1 Bedrijfsfitness staat met 30 jaar ervaring voor je klaar. We realiseerden succesvol bedrijfsfitness voor grote organisaties als ANWB en het Havenbedrijf Rotterdam, maar ook voor veel kleinere MKB-bedrijven. Ontdek wat incompany bedrijfsfitness voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen. Neem vrijblijvend contact op met First1 Bedrijfsfitness.

Vul hier het contactformulier in voor meer informatie.

Vul het contactformulier in

 

Comments are closed.

Share This